Nobel-békedíjra jelölte Trumpot tizennyolc republikánus

2018. május 03. 08:52

Szerintük az amerikai elnök elévülhetetlen szerepet játszott a koreai-háború lezárásában, és a félsziget atommentesítésében.

2018. május 03. 08:52

Tizennyolc republikánus képviselő a 2019-es Nobel-békedíjra javasolja Donald Trump amerikai elnököt – írja a Guardian.

A beterjesztő indianai Luke Messer és tizenhét kollégája szerint Trumpnak azért kéne megkapnia a békedíjat, mert „véget vetett a koreai háborúnak, atommentesítette a Koreai-félszigetet, és békét hozott a régióba”.

A levélben továbbá az áll, elnökké választása után Trump fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy minél nagyobb nyomást helyezzen Észak-Koreára. A beterjesztők szerint pedig a kommunista diktatúra elleni szankciók megroppantották annak gazdaságát, ami „nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Észak-Koreát a tárgyalóasztalhoz ültessék”.

Messerék jelölése kitér arra is, hogy a dél-koreai elnök Mun Dzse-In is méltatta a Trump-adminisztráció munkáját, kiemelve, hogy az amerikai elnöknek Nobel-békedíjat kéne nyernie.

Békedíjra javasolni valakit egyébként relatíve egyszerű feladat: ezt a nemzeti törvényhozó szervek, egyetemi professzorok, és a korábbi díjazottak is megtehetik, de ezen felül nincsenek további szabályozások. Így 2018-ra 330 jelölt jelentkezett be” a díjért, melyet decemberben ítélnek oda.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. május 03. 11:50
Viccnek is jó, de meg sem közelíti Barackét....
balbako_
2018. május 03. 11:31
Szíria szarrá bombázásáért?
utze
2018. május 03. 11:10
Végülis, ha Obama megkapta előre (majd faszán részt vett a közel-kelet destabilizálásában), akkor Trumpnak végképp kijár.
Kopa
2018. május 03. 10:44
Azért megosztva az az összedőlt hegy is megérdemelné, amelyikben a kísérleti telep volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!