Nagy-Britanniában elégetik Weinsteint

2017. november 01. 18:16

Minden évben más közéleti szereplő bábuját égetik el: tavaly Donald Trumpot, idén Harvey Weinsteint.

2017. november 01. 18:16

A szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein amerikai producert ábrázoló hatalmas bábu elégetése lesz idén a fő attrakciója az angliai Edenbridge Guy Fawkes-napi ünnepségének a hétvégén.

Az Örömtüzek Éjszakájának is nevezett ünnepség hagyományos Fawkes-bábuja mellé, az Edenbridge-i Örömtűz Társaság minden évben elkészítteti egy éppen népszerűtlen közéleti szereplő mását is, aki idén – a szavazatok döntő többségét megszerezve – a hollywoodi filmmogul lett.

Az immár több mint 50 nő által vádolt Weinstein csaknem 11 méter magas mását a szokásos évi ünnepség fő attrakciójaként fogják elégetni szombaton. A rendezvény bevételeit jótékonysági szervezetek támogatására fordítják – írta a The Daily Telegraph.

A társaság szóvivője szerint csakúgy, mint az elmúlt több mint húsz évben, idén is erős mezőnyből válogattak. Mint felidézte, tavaly egy Donald Trumpot, 2015-ben pedig a volt FIFA-elnököt, Sepp Blattert ábrázoló bábut égettek el. Az úgynevezett guy kiválasztására egy héttel az esemény előtt kerül sor. A bábu elkészítése általában 4-5 napot vesz igénybe.

A Weinstein-bábu egy csillagot és egy csapót tart a kezében, miközben egy Oscar-szobor talapzatán áll, mögüle pedig egy szőke nő feje bukkan ki.

(Fotó és szöveg: MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thomsen
2017. november 02. 20:08
Lesz-e vajon itt is nőkvóta politikailag korrekt módon? Vagy csak csúnya ciszheterófehérférfi lehet pellengérre állítva? Erószakolni is csak szépen becsületesen ciszheterófehérférfiként, akkor teljesen jogos a kollektív megbélyegzés, hiszen polkorrekték szerint az az ő "szakmája". Bezzeg ha kiderül, hogy az elkövető meleg, akkor az szégyent hoz az LMBTQ betűleves közösségre, és nehogy általánosítás és megbélyegzés legyen, meg fasizmus! Arról pedig már ne is beszéljünk, mi van, ha az erőszakoló származása szerint egy Weinstein, vagy pedig muszlim migráns!!!
Neville
2017. november 02. 15:25
Igazi belső-afrikai törzsi lincselés. A fejlett Nyugat :)
u.cserkész
2017. november 02. 14:16
Azé' csak meg kellene nézni, hogy nincs-e ebben némi antiszemitizmus?
Dénia
2017. november 02. 06:55
Elégetik a bábuját? Ez mennyiben különbözik attól, mint ha tűvel szurkálnák? Ez nagyon feketemágia szagú dolog. Úgy látszik, a haladóknak ez a progresszív. És még az ilyenek ugatnak gyűlöletkeltésről....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!