„Mindenki ellen”-re változtatná a nevét Putyin celeb kihívója

2017. október 25. 16:06

Kszenyija „Mindenkiellen” Szobcsak indulna az elnökválasztáson?

2017. október 25. 16:06

 

Október 18-án jelentette be az ismert orosz tévés celeb, Kszenyija Szobcsak, hogy Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista intelmei ellenére elindul Putyin ellen a 2018-as orosz elnökválasztáson. Szobcsakról – aki igen érdekes személyisége az orosz közéletnek – korábban már mi is írtunk.

A TV Dozsgy jelentette meg, hogy Szobcsakhoz közel álló források szerint a celeb „Mindenki ellen”-re változtatná meg vezetéknevét – bár a név pontos formájáról Szobcsak még nem döntött.

És mi lenne ennek a névváltoztatós hercehurcának az értelme? Korábban az orosz választásokon a szavazócédula alján szerepelt egy „mindenki ellen” rubrika, így lehetőséget adva a választóknak, hogy a politikai elit ellen is véleményt nyilváníthassanak. Ez a lehetőség azóta megszűnt, (volt, hogy a választók csaknem 5%-a mindenki ellen szavazott) Kszenyija Szobcsak azonban bejelentette: azoknak a jelöltje akar lenni, akik „mindenki ellen” szavaznának. Egyúttal megígérte: győzelme esetén visszaadja az eltüntetett protesztszavazó-rubrikát a választópolgároknak. 

„Unja, hogy sok-sok éve Zjuganovra (orosz kommunista pártvezér), Javlinszkijre (a liberális Jabloko vezetője), Putyinra, és névtelen dublőreikre és helyetteseikre tudja leadni a voksát? Szeretné kinyilvánítani a véleményét, de kedvenc jelöltje nem indulhatott a választáson? Vagy éppen csak nincs jelöltje? Akkor szavazzon Szobcsakra” – kampányolt a harmincöt éves celeb.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. október 26. 11:32
Gyerekek, mar az is nevetseges volt, hogy az orosz ellenzek vezereinek, Putyin kihivoinak adjatok el az orosz fodorgaborokat meg feketegyoroket (mert Navalnijek kb ez a szint de Nyemcov se volt erosebb). De hogy mar az orosz Paprikakingat is a kepunkbe kell tolni...
MZ/X
2017. október 26. 08:46
A két fülű pina párt név találóbb lenne...
babangida
2017. október 26. 05:56
Ez a csaj Putyin haverja, az apja Putyin mentora volt. Kamu az egész, csak az ellenzék szétforgácsolására szolgál.
brekker
2017. október 26. 00:15
Egyébként gyenge a csaj, Szél Berninek és Szabó Timinek a nyomába se ér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!