Az orosz népesség 15%-a „ürülék” az állami közvélemény-kutató vezetője szerint

2017. július 25. 20:31

Per indul Valerij Fjodorov ellen, aki az orosz társadalom Putyinnal elégedetlen csaknem 15%-át egész egyszerűen „ürüléknek” nevezte.

2017. július 25. 20:31

Valerij Fjodorov, a VCIOM nevezetű orosz állami közvélemény-kutató intézet vezetője szerint az ellenzéki tüntetők az orosz népesség „ürülékét” képezik, akik folyton panaszkodnak és semmilyen hazaszeretettel nem rendelkeznek – idézi a The Moscow Times az állami intézet vezetőjét.

Fjodorov kijelentését egy június végi, egy független orosz televíziónak, a TV Dozsgynak adott interjújában említette. A csatorna riporterei arról kérdezték a politológust, mit gondol az ismert orosz tévés személyiség, Vlagyimir Szolovjov kijelentéséről, melyben az ellenzéki tüntetőket az orosz társadalom „két százaláknyi ürülékeként” írta le.

Válaszában Fjodorov kifejtette, szerinte ez az „ürülék" sajnos sokkal több, mint két százalék, ez a réteg akár a népesség 15%-át is kiteheti. Véleménye szerint ők azok, „akikben nincsen hazaszeretet, nem akarnak semmit jobbá tenni, folyamatosan mindent kritizálnak és okkal vagy ok nélkül is tüntetnek”. „Ezek az emberek negatívan viszonyulnak Vlagyimir Putyinhoz, rendszeréhez, és részben személyéhez is” – tette hozzá.

Az állami közvélemény-kutató kommentje azonban még Oroszországban sem maradt visszhang nélkül: Fjodorov ellen hamarosan per indulhat kijelentései miatt, melyet egy csapat tiltakozó szénbányász, és Nyikolaj Mironov, a Gazdasági és Politikai Reformok Központjának vezetője kezdeményezett.

A felperesek szerint Fjodorov megjegyzése megtestesíti „az orosz hatóságok ellenfeleikehez való hozzáállását, és szimbolizálja a párbeszédre való képtelenségüket”. Mironovék ezután azt várják, hogy a TV Dozsgy honlapján Fjodorov nyilvánosan kérjen bocsánatot az elmondottakért. „A bányászok számára ez egy óriási sértés. Ezzel meggyalázták és lekezelték őket” – tette hozzá Mironov.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2017. július 27. 11:19
Mindig, minden rendszerben vannak túlteljesítők. Hívják akár Joseph Raymond McCarthynak, vagy Komócsin Mihálynak. Ez egy EMBERTÍPUS.
Kovács József
2017. július 26. 09:52
az ürüléket és lehet megfelelően hasznosítani
yanoo
2017. július 26. 09:28
Na, bumm...én a magyar társadalom 80 %-át tartom csőcseléknek.És akkor mi van?
annamanna
2017. július 26. 06:54
orosz szénbányász :) itt is feltűnik néha https://www.youtube.com/watch?v=8o8XANwxVWI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!