Trump: Észak-Korea nagy, nagy probléma

2017. február 14. 10:00

Hétfőn éjjel összeült az ENSZ BT, és határozatban ítélte el Phenjant, a vasárnapi ballisztikus rakéta-kísérlete miatt. Újabb szankciókat is kilátásba helyeztek. Donald Trump ugyanakkor csak pár szóban reagált: „Észak-Korea nagy, nagy probléma”.

2017. február 14. 10:00

Phenjan elismerte, hogy vasárnap egy közepes hatótávolságú, nukleáris robbanófej hordozására is alkalmas, föld-föld rakétát lőttek ki a Japán-tenger felé. Erre válaszul hétfőn éjjel összeült az ENSZ BT, és határozatban ítélte el Phenjant, újabb szankciókat belengetve.

„Ezek a kísérletek hozzájárulnak Észak-Korea nukleáris fegyverzetének, szállítási rendszereinek fejlesztéséhez. A Tanács tagjai különösen sajnálják, hogy Phenjan erőforrásait ballisztikus rakétákra fordítja ahelyett, hogy nélkülöző állampolgáraival törődne” – fogalmazott az orosz ENSZ-nagykövet.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumburi
2017. február 14. 18:35
A probléma lényege, hogy a második világháborút követően nem történt békekötés, a második világháború Koreában nem fejeződött be :) Mindenekelőtt békét kellene kötni. Ha egy ország olyan államokkal van hadiállapotban amelyek atomfegyverekkel rendelkeznek, akkor a legtermészetesebb dolog hogy atomfegyvereket fejleszt :)
3M..
2017. február 14. 10:30
Semmivel sem nagyobb probléma Észak-Korea mint más országok. Mindenki kísérletezik hadászati rakétákkal, ők miért ne tennék? Nekik is joguk van az önvédelem fejlesztéhez éppen úgy, mint a többi nemzetnek. Szebb Jövőt!
gabor7th
2017. február 14. 10:18
Viszont van előnye is... Erre hivatkozva lehet ott tartani Kína közelében, pl. Dél-Koreában katonai egységeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!