Eldőlt: nem vitáznak az EP-ben a kvótareferendumról

2016. október 03. 19:55

Az Európai Parlament két baloldali frakciója is támogatta azt az indítványt, hogy a testület vegye a plenáris ülés napirendjére a magyarországi kvótanépszavazást. Azzal érvelt a benyújtó Egyesült Európai Baloldal, hogy a népszavazás kormányzati kampánya hazug volt és nem méltó az Európai Unióhoz. Az indítványt végül 181-101 arányban elutasította a Parlament.

2016. október 03. 19:55

Elutasították az Európai Parlament (EP) hétfői strasbourgi plenáris ülésén azt a képviselői indítványt, hogy vegyék a testület napirendjére az előző napi magyarországi kvótareferendum kérdését.

A patkó bal szélén ülő Egyesült Európai Baloldal - Északi Zöld Baloldal (GUE-NGL) frakció által benyújtott indítvány értelmében az uniós parlamentnek meg kellett volna vitatnia a menedékkérők újraelosztását célzó kvótákról kiírt népszavazás kérdését, illetve ki kellett volna kérnie az ügyben az Európai Bizottság véleményét.

A frakció nevében Marie-Christine Vergiat, a GUE-NGL képviselője szólalt fel, aki elmondta, hogy főként a kormányzati kampány hangnemét kifogásolják, mert - mint mondta - az annak során megfogalmazott "hazugságok méltatlanok az Európai Unióhoz".

Philippe Lamberts, a zöld képviselőcsoport társelnöke támogatásáról biztosította az indítványt, szerinte a Magyarországon megfigyelhető reakciók mindenhol máshol is jelen vannak Európában, ezért érdemes lenne foglalkozni a kérdéssel, el kellene gondolkozni rajta, hogy miképp reagálunk a menekültválságra.

A képviselők 181 nem szavazattal, 101 ellenében és 11 tartózkodás mellett elutasították a kezdeményezést.

(MTI)

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2016. október 05. 09:47
Ha valami nem érdemes a megvitatásra, azt miért vitatnák meg? Mindenki számára világos, hogy a migránsok nem akarnak idejönni, mi pedig nem akarjuk őket befogadni. Rajtunk keresztül, csak át akarnak vonulni. Mi pedig azt látjuk, hogy ahova vonulni akarnak, azok nem fogadják be őket, így a nyakunkon maradnának, amit mi nem szeretnénk.
balbako_
2016. október 04. 12:19
A nem túl bölcs EP is undorodott a hülyeségtől. Egyszer! Orbán biz isten rájuk kényszeríti az akaratát!
Anti Komcsi
2016. október 04. 11:37
Az EU be van tojva a 98% nem szavazattól. A Skynews tegnap politikai földrengésnek nevezte az eredményt.
stefanovszky
2016. október 04. 09:18
Ez jutott eszembe erről az egész EU-s bűnszövetkezetről: Korál: Tolvajok bálja Talán az én generációm érti is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!