Bernie Sanders nyerte a nyugat-virginiai előválasztásokat

2016. május 11. 15:49

A nyugat-virginiai demokrata előválasztások győztese a voksok 51 százalékával Bernie Sanders lett, így még esélyes lehet az elnökségre annak ellenére, hogy nagy a hátránya Hillary Clintonhoz képest. A republikánus előválasztásokon Donald Trump 76 százalékot szerzett – írja a vs.hu.

2016. május 11. 15:49

Bernie Sanders 51 százalékos támogatottságot ért el a nyugat-virginiai előválasztásokon, míg vetélytársára a választóknak csak 36 százaléka szavazott – írja a vs.hu. Nyugat Virginia a 19. állam, amelyben Sanders aratott diadalt, Hillary Clinton viszont már 23 államban. A CNN szerint Sandersnek a hátralévő szavazatok legalább 66 százalékát be kellene gyűjtenie ahhoz, hogy demokrata elnökjelölt lehessen.

Donald Trump a voksok 76 százalékát szerezte meg a nyugat-virginiai előválasztásokon. Bár Ted Cruz texasi szentátor és John Kasich ohiói kormányzó a múlt héten visszalépett a jelöltségtől, mégis szerepelt a nevük a szavazócédulákon, és kaptak is szavazatokat: Ted Cruz a szavazatok 11 százalékát, John Kasich pedig a 10 százalékát. Még Ben Carson és Jeb Bush is kapott két, illetve egy százaléknyi szavazatot.

Donald Trump Nyugat-Virginiában 34 kongresszusi küldött támogatását nyerte el, Neraskában pedig szintén megnyerte az előválasztásokat és ezzel mind a 36 kongresszusi küldötti helyet a republikánusok számára.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!