Az orosz főügyészt támadja új számával a Pussy Riot

2016. február 04. 17:30

A korábban Putyin-ellenes punkmiséje miatt elítélt Pussy Riot új száma Jurij Csajka főügyész maffiakapcsolatairól és az oroszországi korrupcióról szól. A klipben a lányok egyenruhában táncolnak és különböző kínzásokat játszanak el.

2016. február 04. 17:30

A Pussy Riot új számában Jurij Csajka főügyész alvilági módszereiről énekel, hitvallását figurázza ki, mely szerint lojálisak a hatalomhoz, igazi hazafiak és otthon építik az üzletet, ahol nincsenek melegek, mint Európában. Az Oroszországban szokásos ügymenetről azt mondják, először a rendőrség behív valakit, aztán mintha baleset történt volna, végül a halakkal etetnek meg, élve eltemetnek, vagy ha túl okos vagy, mehetsz a börtönbe.

 
„Semmi gond, bátyám, felmentünk téged a vádak alól. Bárkit, aki sokat beszél, élve eltemetjük” –éneklik. A Csajka című számban Putyin neve is felmerül, utalva két ellenzéki aktivistára: „Nem hiszem, hogy Navalnij, vagy Pavlenszkij tovább fog zavarni téged, Vlagyimir”. A szerdán közzétett YouTube-videó alá a Pussy Riot azt írta: azonnali vizsgálatot követelnek Jurij Csajka és családja, illetve az ügyészi hivatal minden magasrangú tagja ellen. A videón egyébként bekapcsolható az angol felirat.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o _ A
2016. február 05. 19:38
Kontra-produktív ennek a zenekarnak tevékenysége. Csak lejáratják a Putyinnal szemben kritikusok táborát.
Zsusztina
2016. február 05. 10:55
És ami a zenei kritikákat illeti: A punkban kifejezetten a jól adagolt hamis hangzás a lényeg. Az is egyfajta esztétika, bár más mint pl. Csajkovszkij Diótörője esetében. Mindkettő tetszik nekem.
ormányos csillós
2016. február 05. 10:41
Kölnbe nem mennek?
kukagyerek
2016. február 05. 10:26
Feszegetik a pofonos láda fedelét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!