Összeesküvő tábornokok: Putyin eltávolításáról értekezik volt tanácsadója

2015. március 14. 18:09

Érdekes teóriával magyarázza Putyin egyik volt gazdasági tanácsadója, hogy március 5. óta eltűnt a köz szeme elől az orosz elnök: szerinte puccs készül Putyin ellen. A lengyel sajtó felkapta a hírt.

2015. március 14. 18:09

Napokon belül eltávolítják Dmitrij Medvegyev kormányfőt és Vlagyimir Putyin elnököt a hatalomból – állítja blogjában az államfő egyik volt tanácsadója.

 
Vlagyimir Putyin március 5-én „tűnt el”, azóta nem tűnt fel a médiában. Hétfőn bizonyosan választ kapunk arra, megvan-e még, mert akkor kell találkoznia Almazbek Atambajev kirgiz államfővel Szentpétervárott. Addig azonban a legkülönbözőbb elméletek keringenek Moszkvában.
 
A lengyel sajtó kapta fel Andrej Illarionov, Putyin volt gazdasági tanácsadójának blog bejegyzését, amely szerint az elnök eltűnése mögött a „tábornokok összeesküvése” áll - írja a Napi.hu. Ennek következménye szerinte Putyin és Dmitrij Medvegyev kormányfő eltávolítása lesz, méghozzá napokon belül.
 
Illarionov szerint két hete súlyos harcok folynak a Kreml színfalai mögött. Szergej Ivanov, az elnöki adminisztráció vezetője, aki február 27-én tűnt el szem elől, szerdán visszatért, és szövetséget kötött a pravoszláv egyház moszkvai vezetőivel, s elnyerte támogatásukat, vagy legalábbis semlegességüket a változáshoz. Már eldőlt, hogy eltávolítják a legfőbb állami vezetőkön kívül Vlagyimir Kolokolcev belügyminisztert és Igor Szecsint, a Rosznyefty vezetőjét. A belharcok eredményeként sikerült az összeesküvőknek megbénítaniuk Putyint erőszakszervi és pénzügyi támaszait – írta Illarionov.
 
A 62 éves Ivanov a KGB utódszervezete, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) háromcsillagos tábornoka, Putyin egyik legközelebbi munkatársa. Mielőtt 2011-ben az elnöki adminisztráció vezetője lett, a miniszterelnök első helyettese volt, korábban pedig védelmi miniszter. Régóta őt tartják Putyin legesélyesebb utódjának – írta az Onet.pl.
 
Az Index szerint a Kreml azt is jelezte az újságíróknak, hogy ne távozzanak az országból, mert a napokban rendkívüli sajtótájékoztatót tartanak.
 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. március 15. 23:42
Hogy is van a mondás? Akinek a halálhírét keltik...
illesl
2015. március 15. 14:06
Arra nem gondoltak a rémhírkeltő ostobák, hogy Putyin és az orosz vezeték szándékos húzásának a hatását tesztelik. Ostoba lenne Oroszország elitje, ha most csata közben távolítaná el kiváló vezérét. Ha mégis úgy lenne, akkor derülne ki Putyin igazi szerepe. Vélhetően ő tartja féken a tábornokokat. Ha hatalomra kerülnének, akkor nemcsak Ukrajna válna szövetségi állammá (Orosz Föderáció), de szerintem önként csatlakoznának a lettek, litvánok és az észtek is e föderációhoz.....
választópolgár
2015. március 15. 12:27
a nagy bejelentés az lesz, hogy az orosz hadsereg bevonul és visszaveszi Alaszkát.
tango47
2015. március 15. 11:33
Ne adja Isten, hogy tényleg puccs legyen. Akkor majd kiderül, hogy Putyin egy européer demokrata volt a tábornokokhoz képest. Az amerikaiak is visszacsinálnák néhány manipulációjukat, ha esetleg odabasznak nekik.(sajnos mi sem maradnánk ki!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!