Muszlimokra tett megjegyzése miatt ölték meg Nyemcovot?

2015. március 09. 18:17

Beismerte Borisz Nyemcov megölését Zaúr Dadajev, aki állítja: azért ölte meg az orosz ellenzéki politikust, mert az egyszer negatív kijelentéseket tett az iszlámra és a muszlimokra a blogjában. Az ellenzék szerint ez egy elég abszurd teória.

2015. március 09. 18:17

Zaúr Dadajev, a Nyemcov-gyilkosság első számú gyanúsítottja bevallotta, hogy ő szervezte meg az orosz ellenzéki politikus meggyilkolását, és közölte, azért ölték meg, mert nem egyszer negatív kijelentéseket tett a muszlimokra és az iszlám vallásra – jelentette a Roszbalt hírügynökség hétfőn.

A Roszbalt rendőrségi forrásokra hivatkozva azt állította, hogy Dadajev – volt csecsen belügyi katona, a Nyemcov-gyilkosság ügyében letartóztatott öt gyanúsított egyike – a kihallgatás során arról beszélt: 2015 januárjában szerzett tudomást arról, hogy „Borisz Nyemcov nem egyszer negatívan nyilatkozott az Oroszországban élő muszlimokról, Mohamed prófétáról és az iszlámról”.

Az RT orosz állami hírcsatorna közlése szerint Nyemcov a Charlie Hebdo francia szatirikus lap központja elleni párizsi támadás után blogjában „középkori iszlám inkvizícióról” írt.

Az orosz ellenzék kétkedve fogadja, hogy Nyemcov meggyilkolásának hátterében iszlám szál lenne. Ilja Jasin, a liberális RPR-Parnasz párt társelnöke abszurdnak nevezte ezt a teóriát, amely szerinte azt a célt szolgálja, hogy eltereljék a figyelmet Vlagyimir Putyin elnökről.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2015. március 09. 22:08
Biztos az összes kinyírt ellenzékit ezért ölték meg... Érdekes viszont, hogy miközben Putyin elszántan harcol a kaukázusi muszlimok ellen, nem az "övéit" vadásszák le...Se ilyesmiért, se másért...
ciseaux
2015. március 09. 20:33
Charlie Nyemcov életében Putyin egyik legyének sem tudott ártani. Charlie Nyemcov holtan ezüst tálcán kínált anti-orosz propaganda Oroszország/Putyin ellenségeinek. Cui prodest?
Nagytestver
2015. március 09. 20:22
Ez a tipikus false flag.
Türelem
2015. március 09. 20:21
Panos Kammenos görög belügyminiszter nyilatkozatban támadta az EU-t, s magát Berlint. Mit is üzent a német kormánynak, az EU-nak? "Amennyiben ütnek rajtunk, mi is ütni fogunk. Amennyiben hagynak bedőlni a hitelek kapcsán, akkor a migránsokat ellátjuk olyan hiteles papírokkal, amelyek birtokában szabadon mehetnek a schengeni övezet országaiba, s nyugodtan ellephetik Berlint. A tengernyi migráns között Isis terroristák lephetik el a német fővárost." A Frontex adatai szerint fél-egy millió líbiai készülődik elhagyni hazáját, s elérni a Mediterrán térség uniós országait. S ők csak a líbiaiak... Azért vannak fontos hírek is a világban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!