Air Asia: megtalálták a lezuhant gép törzsét

2015. január 04. 09:56

Megtalálták a Jávai-tengerben a lezuhant Air Asia gép törzsének roncsait, hat darabban. A vizsgálathoz közel álló források szerint a gép szinte függőlegesen csapódott a tengerbe. Valószínűleg lejegesedtek és meghibásodtak a hajtóművek, miután a gép berepült egy viharfelhőbe.

2015. január 04. 09:56

Korábban napvilágot láttak olyan szakértői feltételezések, miszerint az Air Asia eltűnt gépének sikerült landolnia a vízen, és csak ezután süllyedt el a nagy hullámok miatt. Ez az elmélet megdőlni látszik, miután a Jávai-tengerben, Kalimantan partjaitól mintegy 170 kilométerre megtalálták a gép törzsének roncsait, hat nagyobb darabban. A legnagyobb darab 18 méter hosszú. A szakértők most azt mondják, hogy zuhanás előtt a gép hirtelen megemelkedett, majd utána élesen zuhant és szinte függőlegesen csapódott a tengerbe.

A meteorológiai vizsgálatok szerint szélsőséges volt az időjárás a térségben a tragédia idején. A gép eltűnése előtt a pilóta engedélyt kért, hogy nagyobb magasságba emelje a gépet, de ezt nem kapta meg rögtön, mivel több repülő is volt a környéken. Valószínűleg a gép egy viharfelhőbe repült, és lejegesedtek a hajtóművei, ez okozhatta a tragédiát – írja az Index.

Eddig harminc áldozat holttestét találták meg. A gép fekete dobozai továbbra sincsenek meg, a térségben ugyanis nagy a hajóforgalom, ami miatt nem lehet észlelni a berendezés jeleit. Az elmúlt napokban a rossz időjárás nehezítette a roncsok és az áldozatok utáni kutatást, de vasárnapra lecsendesedett a tenger, így búvárok fognak a mélybe merülni, hogy felvételeket készítsenek a roncsokról.

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2015. január 04. 12:14
szegény áldozatok.(
thymian
2015. január 04. 11:58
Hát, ha több gép tűnt volna el az utóbbi napokban.......de tudtommal csak ez az egy. Szerencsére.
thymian
2015. január 04. 11:43
Én olyat hallottam, hogy a vízen landolt és a csúszdák ki voltak engedve. Akkor itt már megint nagyon nem stimmel valami, valakik már megint hazudnak.
potyka
2015. január 04. 10:48
"Korábban napvilágot láttak olyan szakértői feltételezések, miszerint az Air Asia eltűnt gépének sikerült landolnia a vízen, és csak ezután süllyedt el a nagy hullámok miatt" Komoly szakértők lehettek (nagy hullámokban sikeresen landolt?) Nem valami fidesz zsenik voltak a szakértők?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!