A NATO leállítja együttműködését Oroszországgal

2014. augusztus 07. 17:37

A NATO főtitkára az ukrán miniszterelnökkel, elnökkel és a külügyminiszterrel folytatott megbeszéléseket arról, hogy miként mélyíthetik el együttműködésüket az orosz fenyegetésre tekintettel. Rasmussen bejelentette, hogy a NATO leállítja eddigi együttműködését Oroszországgal.

2014. augusztus 07. 17:37

Ukrajna politikai támogatásáról folytatott megbeszéléseket csütörtökön Kijevben Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár, aki találkozott Arszenyij Jacenyuk kormányfővel, Pavlo Klimkin külügyminiszterrel és Olekszandr Turcsinovval, a parlament elnökével.

A NATO sajtószolgálata szerint a főtitkár azért érkezett az ukrán fővárosba, hogy az észak-atlanti szövetség támogatásáról biztosítsa Kijevet Ukrajna szuverenitásának és területi épségének megőrzésében.  

Az ukrán kormány sajtószolgálatának közleménye szerint Jacenyuk és Rasmussen megbeszélésükön megvitatták, miként mélyítheti együttműködését Kijev és a NATO, tekintettel az Ukrajnával szembeni oroszországi agresszióra. Szót ejtettek a  NATO-Ukrajna Bizottság jövő hónapban, a nagy-britanniai NATO-csúcs alatt tartandó tanácskozásának előkészületeiről is.

Rasmussen bejelentette, hogy a NATO leállítja együttműködését Oroszországgal. A főtitkár leszögezte, hogy a NATO elítéli a Krím félsziget Oroszország általi törvénytelen bekebelezését, és Moszkva minden olyan lépését, amely Ukrajna területi épségének csorbulásához vezetett. Egyúttal felszólította Oroszországot, hogy a kelet-ukrajnai válság további mélyítése helyett inkább a helyzet stabilizálására összpontosítsa erőfeszítéseit. Felszólította továbbá Moszkvát, hogy vonja vissza katonáit az ukrán határtól, és békefenntartás ürügyével ne hatoljon be csapataival Kelet-Ukrajnába. 

A NATO-főtitkár kijelentette, hogy a Donyeck megyében – vélhetően rakétatalálat miatt – lezuhant maláj utasszállító repülőgép július 17-i katasztrófáját is az okozta, hogy Oroszország „felelőtlenül” támogatja a kelet-ukrajnai szeparatistákat.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. augusztus 08. 02:30
Cionista ármánykodás.
Berecskereki
2014. augusztus 07. 20:18
Márciusban mit keresett az amerikai haditengerészeti erők torpedórombolója a Fekete-tengerre? Ja, hogy pont erre kellett időzíteni a Bulgáriával és Romániával a közös hadgyakorlaton. Micsoda véletlen!
chack
2014. augusztus 07. 19:28
"...a főtitkár azért érkezett az ukrán fővárosba, hogy az észak-atlanti szövetség támogatásáról biztosítsa Kijevet Ukrajna szuverenitásának és területi épségének megőrzésében." Ugyanezt mondja Putyin is, ő is segíteni akar "Ukrajna szuverenitásának és területi épségének megőrzésében". Eddig Ukrajna semleges terület volt, nemsokára két szuverén terület válhat belőle, és a területi épségének megőrzésén nyugaton a NATO, délen meg keleten Putyin fog őrködni. Már csak azon megy a "vita", meddig tartson a délkelet.
kukagyerek
2014. augusztus 07. 19:07
"A NATO leállítja együttműködését Oroszországgal" ................. Ezek (mármint a nátó) a szívbajt hozza Putyinra! :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!