Zátonyra futott egy olasz óceánjáró

2012. január 14. 12:51

Az olasz partoknál zátonyra futott egy óceánjáró hajó, lapinformációk szerint nyolcan meghaltak és harmincan eltűntek a balesetben. Nyolc magyar is utazhatott a hajón.

2012. január 14. 12:51

Homokzátonyra futott péntek éjszaka egy olasz óceánjáró több mint négyezer emberrel a fedélzetén Olaszország partjainál. A Costa Concordia egy 290 méter hosszú, több mint százezer tonna vízkiszorítású, 14 emeletes óceánjáró. Az utasok többsége olasz, de van köztük 500 német és 160 francia állampolgár volt.

A Costa Concordia éjfél előtt két órával feneklett meg a toscanai partok közelében fekvő Giglio szigetnél. Miután megdőlt a hajó, pánik tört ki a fedélzeten. Az Il Messaggero című napilap szerint sokan rémületükben a tengerbe vetették magukat: nyolcan közülük meghaltak, sokan pedig eltűntek. Több mint harmincan megsérültek, többen közülük súlyosan.

Sergio Ortelli, Giglio kormányzója attól tart: súlyos következményei lesznek a balesetnek, mivel a legénység bizonyos problémákkal szembesült az utasok mentésekor.

Frissítés: Az olaszországi magyar képviseletek értesülései szerint nyolc magyar is utazott a zátonyra futott olasz óceánjáró hajón, közülük öt személyről már tudni, hogy nincs semmi bajuk.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2012. január 14. 15:41
Sajnálom a hajótörötteket. De mai magyar átlagember egy ilyen hajóra - hacsak nem szolgának - soha nem jut el! Vesszen a burzsoázia! Éljen az anarchia, azaz semmi hatalmat senkinek!
orion
2012. január 14. 15:10
Szomorú, hogy a mai navigációs rendszerek mellett ez előfordulhat.:(( A képet elnézve még jó, hogy nem valaki fürdőszobájába feneklett bele. (Az éjfél előtt 2 órával az olyan jó baljós fogalmazás, főleg péntek 13-án) Nagyon sajnálom az utasokat, élőket és holtakat egyaránt.Magyarok is voltak a fedélzeten, ők jól vannak.
Honfi-fi
2012. január 14. 13:36
Nem nyert itt senki. Emberek haltak meg te kretén. csak nem te azabaj
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!