Bombát operálnának magukba a terroristák

2011. július 07. 08:42

Terroristák műtéti úton rejtenének bombát a testükbe, ezzel kijátszva a reptéri biztonsági intézkedéseket.

2011. július 07. 08:42

Az amerikai sajtóban nagy port kavart az Egyesült Államok közlekedésbiztonsági hatósága (TSA) illetékeseire hivatkozó jelentés, amely szerint terroristák műtéti úton akarnak beültetni emberekbe robbanóanyagokat annak érdekében, hogy így kijátszhassák a reptéri biztonsági ellenőrzéseket. A Los Angeles Times által idézett szakértők szerint a jelenleg használt testszkennerek nem feltétlenül tudnak kimutatni a bőr alá ültetett bombákat, így akár újabb ellenőrző intézkedéseket kell majd bevezetni az amerikai repülőtereken.

Jay Carney, az amerikai elnök szóvivője szerdán elmondta: a TSA és a belbiztonsági minisztérium részletes betekintést nyújtott a légitársaságoknak azokba a nemrég szerzett értesülésekbe, melyek szerint terroristák a légi közlekedési szektort kívánják célba venni. Az ezzel kapcsolatos intézkedéseknek semmi közük nincs valamiféle közvetlen vagy különleges fenyegetéshez - tette hozzá. Carney szerint egyáltalán nem meglepő, hogy a terroristák újabb módokat keresnek a biztonsági ellenőrzések kijátszására.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2011. július 09. 15:56
Tiszta haszon ha megnehezitik a röpködést mert normális ember nem akarhatja, hogy annyi gép boritsa az eget ahány autó már az utainkat ellepi. És ha utcára megyünk, ne felejtsük otthon a maszkot...
Bek
2011. július 07. 17:27
Nem tudom, én a mostani biztonsági intézkedéseket se értem, főleg bomba miatt, nem is emlékszem olyan hírre hogy valakit lekapcsoltak volna egy ilyen ellenőrzés után, mert bomba volt nála amivel gépet akart robbantani (az külön a legnagyobb baromság, hogy ennek kapcsán már folyadékot se lehet a gépekre vinni?). Aki gépet akar robbantani/foglalni stb. az, ahogy a múltban már megtörtént nem egyszer, fog is, akármilyen ellenőrzések is vannak. Nem a szigorú ellenőrzés miatt nincsenek ilyen esetek, hanem mert hál' Istennek olyan hülyék akik ilyesmit fontolgatnak és végre is akarnak hajtani igen kevesen vannak. A mosatni szigornak csak pszichológiai hatása van, meg jól lefárasztja az utasokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!