„A romák közössége egy bűnözést generáló inkubátor”

2010. szeptember 27. 18:57

Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter szerint jobb volna, ha civil szervezetek helyett az érintett államok rendelkezhetnének a cigányság integrációjára szánt pénzekkel, ugyanis a romák közössége egy bűnözést generáló inkubátor.

2010. szeptember 27. 18:57

Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter szerint a romák közössége egy bűnözést generáló inkubátor. A politikus egy interjúban azt mondta: jobb lenne, ha a cigányok integrációjának segítésére szánt pénzt civil szervezetek, vagy alapítványok helyett az érintett kormányok kapnák meg. Cvetanov szerint az utóbbi években hiába állt a szervezetek rendelkezésére sok forrás, a helyzet nem változott. Az Európai Bizottság szóvivője elfogadhatatlannak tartotta Cvetanov cigánybűnözéssel kapcsolatos kijelentéseit.

Brüsszel várhatóan a héten dönt arról, hogy indít-e a Párizs ellen a bolgár és román romák kitoloncolási ügyében eljárást. Az ügyben Szófia eddig látványosan tartózkodott a kiutasítások elítélésétől.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. szeptember 28. 20:06
Kolompár Orbánt és társait tekintve ez nálunk is igaz!
Lopedevega
2010. szeptember 28. 13:32
Cveti ! Szívemből beszélsz ! Hajrá Bulgária ! Hajrá Bulgárok ! Adjon az Isten szebb jövőt Nektek ( is ) !
Senior
2010. szeptember 28. 11:11
Akkor most mi van Annamária? http://www.origo.hu/itthon/20100927-ovb-az-mtvnek-le-kell-adnia-a-jobbik-ciganybunozos-kampanyfilmjet.html
MakkA
2010. szeptember 28. 08:39
Mi folyik itt... Először Sarrazin, aztán most Cvetanov. Repedezik a PC gólem lába? MA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!