Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Cseh-kanadai adok-kapok

2009. július 14. 11:21

Kanada mai hatállyal vízumkötelezettséget vezetett be a cseh állampolgárokkal szemben, mert túl sok cseh roma kér menedéket. Válaszul a csehek is vízumra kötelezik a hivatalosan érkező kanadaiakat.

2009. július 14. 11:21

Csehország vízumkötelezettséget vezet be a diplomata és szolgálati útlevéllel rendelkező kanadai állampolgárok számára - jelentette be kedden Jan Fischer miniszterelnök a kabinet rendkívüli ülése után.

A lépés válasz arra, hogy Kanada keddi hatállyal vízumkötelezettséget vezetett be az országba utazó cseh állampolgárokkal szemben. Ottawa a lépést a csehországi állampolgárok növekvő számú menedékkérelmével indokolta. A prágai sajtó szerint a csehországi romák menekülnek Kanadába, mert hazájukban nem érzik magukat biztonságban. Prága egyoldalúnak, hibásnak és helytelennek tartja a kanadai lépést, s válaszul konzultációra hazarendelte kanadai nagykövetét. A cseh kormány ugyanakkor az Európai Bizottsághoz fordult támogatásért. (mti)

A magyar állampolgároknak a Kanadába való belépéshez nem szükséges vízum.

Canada flooded with Czech Roma refugee claims (The Vancouver Sun)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!