Így igazolt Liverpoolba a magyar foci történetének legdrágábban értékesített labdarúgója: Szoboszlai Dominik

2023. július 01. 18:18

Itt vannak a részletek!

2023. július 01. 18:18
null

Szoboszlai Dominik liverpooli szerződése nem csak itthon vezető hír, még az átigazolási ügyekre szakosodott sztárújságíró: Fabrizio Romano is részletesen foglalkozott a magyar válogatott csapatkapitányának ügyével.

Pénteken született meg a döntés: Szoboszlai a Liverpoolhoz igazol

Ahogy arról a Mandineren beszámoltunk: Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolása óriási presztízslépés az egész magyar futballnak. Pénteken ugyanis megszületett az egyezség Szoboszlai Dominiknak, a magyar válogatott csapatkapitányának az átigazolásáról. A Premier League-ben szereplő Liverpool kifizeti a játékos lipcsei szerződésében szereplő 70 millió eurós kivásárlási záradékot, így a középpályás Angliába igazol.

Szoboszlai Dominik ezzel az igazolással a legdrágábban értékesített labdarúgó lesz a magyar futball történetében,

de az RB Leipzig 2009 óta íródó klubtörténelmében is átveszi a vezetést (a klubtól a Chelsea-nek korábban cirka 60 millióba került Christopher Nkunku).

Sajtóhírek szerint péntek reggel a Liverpool még más konstrukciókkal is előállt a kivásárlás mellet, a Leipzig azonban egyből nemet mondott az összes javaslatra. A német csapat állítólag hajthatatlan volt, mindössze két opcióban gondolkodtak: kifizetik az angolok a kivásárlási összeget vagy nincs üzlet. A Liverpoolt azonban sürgette az idő Romano szerint, ugyanis a kivásárlási opció csupán június 30-ig, azaz péntek éjfélig volt érvényben idén nyáron. Így az angol topcsapat végül 19 órakor értesítette a Lipcsét, hogy kifizeti a kért összeget, majd pár óra alatt a papírmunkát is elintézték.

A magyar játékos már Jürgen Kloppal is beszélhetett

Ugyancsak sajtóhírekből lehet tudni, hogy Szoboszlai már leendő mesterével, Jürgen Klopp-pal is egyeztethetett. A hírek szerint a magyar játékos elmondta: nagyon izgatott amiatt, hogy a Liverpoolban játszhat, hiszen

Szoboszlai mindig is arról álmodott, hogy egyszer a Premier League-ben játsszon.

A fenti értesülést azonban cikkünk írásáig sem a klub, sem a játékos nem erősítette meg.

Szoboszlai mindenesetre pár évvel korábban is közel volt hozzá, hogy megvalósíthassa álmát. Akkor az Arsenal érdeklődött iránta.

A Magyar Nemzet szombati cikkéből kiderült az is: Szoboszlai szombaton vesz részt az orvosi vizsgálatok első körén a Liverpoolnál, és várhatóan ezeket követően jelenti majd be őt hivatalosan is az angol csapat.

Szoboszlai Dominik a klubfutball csúcsára ért, Puskásék óta nem történt magyar focistával ilyen

Tovább emelkedik a magyar foci renoméja: Szoboszlai azt jelentheti majd Magyarországnak, amit Messi Argentínának vagy Modric Horvátországnak.

Sztárhoz illően ahhoz sem kellett sok időnek eltelnie, hogy a magyar focistát már az angol csapatnál is láthassák a rajongók, ugyanis már az első videó is napvilágot látott a Liverpoolban tartózkodó Szoboszlairól.

A felvételt az alábbiakban tekintheti meg:

 

***

A nyitóképen: Szoboszlai Dominik. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd. Mellette Jürgen Klopp. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2023. július 01. 21:06
Minden nemes érzésű magyar, büszke rád Domi!!! Sok sikert!!!
lynx
2023. július 01. 19:19
Ki nem állhattam ezt a Liverpoolt a Heysel óta, de amikor Dalglish az Anfielden letett egy csokor fehér virágot a Reál szurkolók elé Amancio Amaro emlékére elszégyelltem magam. A spanyolok meg Madridban lejátszották nekik a You'll Never Walk Alonet. Valahogy így kell ezt csinálni. Szoboszlai jó helyre került.
Turán
2023. július 01. 18:52
Légy olyan mint Ibra. Sok sikert fiatalúr.
roughneck
2023. július 01. 18:47
Sok sikert neki! Vegre valaki, aki (Orbanon kivul) felteszi Mo.-t a terkepre a briteknel is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!