Újabb kormányfő támogatja Oroszországot

2023. június 08. 07:31

Kuba elítéli a Nyugat azon kísérleteit, hogy kizárja Oroszországot a nemzetközi fórumokon való részvételből. Ez nem más, mint ruszofóbia – jelentette ki Manuel Marrero Cruz.

2023. június 08. 07:31
null

A Nyugat oroszgyűlölő programjának célja, hogy lejárasson mindent és mindenkit, ami Oroszországgal kapcsolatos – jelentette ki a kubai miniszterelnök Mihail Mishustin orosz kollégájával folytatott megbeszélésén, a TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentését az Index szemlézte.

Manuel Marrero Cruz azt is hozzátette, hogy országa elítéli a Nyugat azon kísérleteit, hogy kizárja Oroszországot a nemzetközi fórumokon való részvételből. Úgy fogalmazott, hogy ez nem más, mint ruszofóbia, „a fő cél az, hogy lejárassanak mindent, ami Oroszországgal kapcsolatos. Ezért minden egyes alkalommal, amikor találkozunk valamelyik küldöttséggel, megismételjük az ezzel kapcsolatos álláspontunkat”.

S megemlítette, nemrég járt Kubában Josep Borrell, az Európai Unió vezető diplomatája, akinek az volt az első dolga, hogy elmenjen az amerikai nagykövetségre, ahol azzal vádolta meg Havannát, hogy eladják magukat Oroszországnak.

Az orosz külügyminisztérium által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter üdvözli Ricardo Cabrisas Ruízt, a kubai Minisztertanács alelnökét Moszkvában 2021. november 24-én. Fotó: Press O / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik