Szalai Zoltán a Peace Forumon: A mi nemzedékünk csak most érti meg, hogy a béke törékeny dolog

2023. június 06. 10:20

Elstartolt az MCC Budapest Peace Forum, ahol neves szónokok állnak ki a béke fontossága mellett.

2023. június 06. 10:20
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Megkezdődött a kétnapos MCC Budapest Peace Forum (Békefórum) konferencia, amelyre a világ számos meghatározó értelmiségije, megszólalója jött el, hogy kiálljon a béke fontossága mellett.

***

Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója elmondta megnyitó beszédében: fontosnak tartja, hogy az MCC platformot biztosítson a jelenünket és jövőnket érintő jelenségek megvitatásához és aktívan hozzájáruljunk a meglévő diskurzusokhoz.

Mint kijelentette,

A főigazgató szerint az MCC azért is viseli különösen a szívén a mielőbbi béke ügyét, mert Ukrajna legnyugatibb megyéjében, Kárpátalján, Beregszász városában saját központtal rendelkezik, ahol a helyi magyar kisebbséghez tartozó tehetséges fiatalok képzéséért dolgoznak.

Szalai Albert Camus-t, a francia írót és filozófust idézte, aki egy nappal azután, hogy az Egyesült Államok ledobta atombombáját Hirosimára, a Combat című lap főszerkesztőjeként a következőket írta vezércikkében: „a béke az egyetlen harc, amit érdemes megvívni."

A véres XX. század óta tudjuk, hogy az államok között feszülő ellentéteket nem gyilkos fegyverekkel, hanem tárgyalásos úton, kölcsönös tisztelet mellett kell rendezni.

Ám a nemzetközi jog és nemzetközi egyezmények rendszerét, amely részben megelőlegezi a kanti értelemben vett örök béke utópiáját, az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus alapjaiban rázta meg.

– jelentette ki az MCC főigazgatója.

A Mathias Corvinus Collegium által szervezett Budapest Peace Forum célja, hogy a lehető legtöbb oldalról járja körbe, miért elemi érdeke Európának is – nemcsak a háborúzó feleknek – a mielőbbi békekötés – hangzott el a megnyitón.

Fotó: MCC

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annakiss30
2023. június 06. 15:08
Sajnos nem fogja fel az új generáció. Éppen ez a baj. Mossák az agyukat jó alaposan.
McFocker
2023. június 06. 14:54
Peace fórum bazdmeg :D:D:D Elhangzott, hogy "lEgYeN bÉKe"?
salamonhihii
2023. június 06. 14:19
Szalai bameg az egyagysejtű nyájatok hülyítése helyett a sokmilliós közpénzfizetésedből csak sarosnyelvre tellett höhöö...szól orbángazdádnak repüljön vissza Putler slicce elé höhöö...Európában már egy senki törpe ,aki szeret a naplementében sütkérezni ,mert a lemenő nap árnya a törpét is nagynak láttatja höhöö..egész Európa kinyilatkozta :béke legyen és azonnal béke lesz amikor Putlergazdád hazatakarodik Ukrajnából,és megállapodást köttök az Ukrajnának fizetendő kárpótlásról,te meg dagi kiköpöd a szádból Putler farkát,ilyen eccerű höhöö..
salamonhihii
2023. június 06. 14:12
Szalai bameg arról pofázz :Három vitorlásra írt ki közbeszerzést a Matthias Corvinus Collegium Alapítvány https://hvg.hu/itthon/20230201_MCC_Revfulop_diakok_tabor_vitorlasok_kozbeszerzes Amelyik egyetemnek nincs legalább három yachtja, az annyit is ér. Kuratórium: Dr. Orbán Balázs, a kuratórium elnöke, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese Madarász László, bankár, pénzügyi szakértő Szakács Áron, a Széchenyi Programiroda vezetője Dr. Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója Régebben limuzinszocialistáztak, most meg egy tizedrangú fos szervezetnek vitorlásokat adnak közbeszerzésen, miközben az iskolákban tilos fűteni és a tanárok fizetésemelésére nincs pénz, mert Brüsszel.. Agyrém bazdmeg, remélem belefullad a vízbe mind, akinek köze van ehhez. Úgy látom, nem bírnak lejönni a pofátlan habzsidőzsiről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!