Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

„Magyarnak is érzem magam” – már minket erősít az oroszok világklasszisa

2023. január 31. 07:06

Az eddig orosz színekben háromszoros Európa-bajnok Orsós Sztálvira magyar dédnagyapja Szibériában alapított családot.

2023. január 31. 07:06
null

A Magyar Birkózók Szövetsége a dédnagyapja révén magyar származású, orosz színekben háromszoros Európa-bajnok Orsus Sztalvira honosításával már ott tart, hogy a 29 éves sportolót benevezte a február elsején kezdődő zágrábi nemzetközi viadalra, amely a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) által szervezett rangsorverseny-sorozat első állomása – számolt be a Magyar Nemzet

Dédnagyapja révén magyar

A Csepel TC-hez igazoló világklasszis Orsós Sztálvira néven képviseli színeinkben. Az UWW honlapján

az adatlapján már nem az orosz, hanem a magyar zászló szerepel a neve alatt.

Orsós Sztálvira múlt szombaton könnyedén nyerte meg az első hazai válogatót a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA), s nyilatkozott az MBSZ honlapján:

„A családom egy része magyar, én magyarnak is érzem magam, és úgy döntöttem, hogy ide szeretnék költözni. A két világháború között, a húszas és a harmincas években sok magyar került Szibériába, a dédnagyapám is így tett, ott alapított családot. Nagyon jó kapcsolatot ápoltam a nagyapámmal, rengeteg időt töltöttem együtt vele és a nagyival. Sajnos már nem él, 2009-ben hunyt el” – nyilatkozta a sportoló.

Nyitókép: Facebook

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispolgarigrofo
2023. január 31. 10:13
a dedapuka vajon hogy kerult olyan messzire? Csak nem "felszabaditottak"?
Európai téridő
2023. január 31. 08:44
"A Haza lenni jó pénzért eladó höhöö...ez olyan régi orosz-mimagyar nemzetthy szoponc barátság höhöö. Erről sokat mesélhet a azovjet-magyar baráti társaság Bencsik András demokrata és közpénzen kitartott haverjai höhööö." - nemsokára lejár az eltávod a Vigyorgóból, debil hülyelvtárs.
kunfia
2023. január 31. 08:37
Putyintól menekülnek az értelmesek. Azt viszont csodálom, hogy a mi Putyin-pincsink be meri vállalni, hogy többszörösen sikeres sportolót fogad be Putyiniából. Az első értelmes cselekedete a főtolvaj hazaárulónak.
kunzoo
2023. január 31. 08:30
Csak aztán haza ne húzza a szíve miután ráköltünk egy valag pénzt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!