Börtön vagy diliház

2023. január 17. 16:33

Van-e olyan barbár nép, amelyik ezt a csecsemőt egyszerűen szemétbe dobja, pusztuljon, úgysem akarták, hogy megszülessen? Hát van…

2023. január 17. 16:33
null
Néző László

„Hogy mi van? El sem akartam hinni, amikor először olvastam a hírt róla. Azt hittem, valamit félreértettem az angol nyelvű szövegből. Miután más portálokon is ellenőriztem, kiderült: nem értettem félre semmit. Ez a valóság. Egyesült Államok, XXI. század.

Miről is van szó? Néhány hete arról számoltak be amerikai hírportálok, komoly vita folyik republikánusok és demokraták között, hogy az abortusz után mégis életben maradt csecsemőknek jár-e orvosi ellátás vagy hagyni kell a babát a műtőasztalon meghalni. Természetesen nem néhány hetes magzatokról van szó, hiszen az Egyesült Államok bizonyos tagállamaiban és bizonyos esetekben akár a szülésig elvégezhető az abortusz. Gondoljunk csak bele: ott fekszik a műtőasztalon egy kisbaba, akit eleve meg akartak ölni, nem akarták, hogy éljen, de minden ellene irányuló fenekedés ellenére, túlélve gyógyszereket, vegyszereket és egyéb beavatkozásokat, valahogy mégis világra jött, és él, és élni akar…Van-e olyan barbár nép, amelyik ezt a csecsemőt egyszerűen szemétbe dobja, pusztuljon, úgysem akarták, hogy megszülessen? Hát van…

Minderről most újra fellángolt a vita, hiszen az új, immár republikánus többségű képviselőház elfogadott egy ezzel kapcsolatos törvényt. Eszerint ezeket a csecsemőket ugyanolyan jogi személyeknek kell tekinteni, mint bármelyik élő embert az Egyesült Államokban, s ugyanolyan jogok illetik meg őket, az egészségügynek pedig mindent el kell követnie, hogy az életben maradottak a megfelelő ellátást megkapják. A jogszabályt szinte valamennyi demokrata képviselő elutasította, kettő kivételével. A szavazás után megszólalt a demokrata Nancy Pe­losi volt házelnök, de Kamala Harris, Biden alelnöke is, akik szerint a republikánusok szélsőséges törvényt fogadtak el, ami nem egyéb, mint újabb kísérlet a nők testének ellenőrzésére és a »választás« (magyarán az abortusz) szabadságának korlátozására.”

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Jacquelyn Martin

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2023. január 18. 10:18
Hát, NEM-BARBÁR helyen terror nélkül NEM lehet elfogadtatni a 12. héten túli magzatgyilkosságot mint a nők önrendelkezési jogához tartozót, mert a javaslattevőt kizárná magából a társadalom normális többsége, mindazzal a következménnyel, ami ezzel jár. 10 hét is elég lenne, ha már. Az, h. lehet ILYEN intézményt működtetni, mert van hozzá orvos, műszer, asszisztencia, pénz, bárhol, rejtély számomra. Mindenesetre, ez az úzus még a teljes kialakulása előtt fel lesz számolva. Lesznek viták, de a szabályozás változik, nem egy államban, hála a Legfelsőbb Bíróság Trump elnöksége alatt változott összetételének.
BlancoAgilon38
2023. január 18. 10:16
Gyerekek, nem tudom felfogni, hogy lehet ilyen módon gondolkodni. Mi vezérli ezeket az önmagukat haladó, fejlődőképes (progresszív) jelzőkkel minősítő valamiket? Mi lett a "szabadság országából", akik őslakókat mészároltak le, halomba rakva időnként azok hulláit, csontvázukat pénzért mutogatva, lenyúzott bőrükből ajándéktárgyakat készítve. Nincs mese: a kis Bush és 911 óta egy irányítható nép született, talán délen még élnek valódi hazafiak. Irányíthatóvá tenni Európát, kreol emberekkel, egy azonos fajt kialakítani. Erre mutat minden.
Sulammit
2023. január 18. 08:50
Az amcsi egy könyörtelen, önző nép. A saját gyermekeit sem kíméli a saját gyermekének sem kegyelmez.
elfújta az ellenszél
2023. január 17. 21:03
''Nancy Pelosi volt házelnök és Kamala HArris'' Csak rájuk néz a csecsemő és önként ugrik a mélybe a műtőasztalról
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!