Elutasította Brüsszel a Nemzeti Konzultáció eredményeit, kevesli a résztvevők számát

2023. január 17. 10:07

Mutatjuk a részleteket!

2023. január 17. 10:07
null

Az Európai Bizottság hétfőn elutasította az Oroszország elleni uniós szankciókról szóló Nemzeti Konzultáció eredményeit – adta hírül az Euroactiv.

Orbán Balázs: Az eredmények magukért beszélnek

A miniszterelnök politikai igazgatója a Nemzeti Konzultáció kapcsán közösségi oldalán leszögezte:

– írta Twitteren Orbán Balázs szombaton. Mint fogalmazott: „Brüsszelnek felül kell vizsgálnia szankciós politikáját, és új stratégiát kell találnia. Békére van szükségünk, nem pedig újabb szankciókra!”

Brüsszel szerint azonban nem vettek részt elegen a konzultációban

Az Európai Bizottság álláspontja szerint azonban „a megkérdezett polgárok nagyon alacsony arányban vettek részt a konzultációban” – idézi az Euroactiv Peter Stano, az EU külügyi szóvivőjének Brüsszelben tett nyilatkozatát.

A hivatalos adatok szerint Magyarország 8,2 millió regisztrált választópolgárából kevesebb mint 1,4 millióan vettek részt az október 14. és december 15. között zajló konzultációs folyamatban – írja a lap. Mint fogalmaznak: így „az EU lesöpörte az orosz szankciókról szóló magyar nemzeti konzultáció eredményeit”.

Brüsszel még ebben sem következetes

Brüsszel részvételre vonatkozó kritikája azonban igencsak kétélű, hiszen

pedig ahhoz – a Bizottság mostani kritikája szerint – valójában több mint 60 millió résztvevő kellett volna.

További érdekesség, hogy az Euroactiv cikke arról nem tesz említést, hogy az 1,4 millió Nemzeti Konzultációban résztvevő magyar véleményét hogyan értékeli az EU külügyi szóvivője.

 

Nyitókép: Jonas Ekstromer / TT News Agency / TT News Agency via AFP

Összesen 477 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
parrlev
2023. január 18. 13:14
Elítélem azokat az adókedvezményekbe részesült fiatalokat, családi kedvezményhez jutókat és nyugdíjasokat, akik nem töltötték ki a konzultációs ívet!
Sulammit
2023. január 18. 08:17
Ahelyett, hogy behúzná fülit, farkát ez a korrupt tolvaj banda, még nekik áll följebb többszörösen szemétkedni velünk.
brekker
2023. január 18. 03:14
Megnézi mégegyszer, hogy tényleg ilyen hülye voltam, hogy az ellenzékre szavaztam? Á, az nem lehet igaz, próbáljuk meg újra.
brekker
2023. január 18. 03:06
Seggfej senkik élvezik tehát a jót, miközben egy minimális lépést se tesznek. De aztán nálam ne sírjanak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!