Az orosz középiskolákban kötelező lesz tanulni a géppisztolyok, kézigránátok használatáról

2023. január 29. 12:42

A Szovjetunióban 1993-ig hasonló képzés volt kötelező az iskolákban.

2023. január 29. 12:42
null

Az orosz oktatási minisztérium több részletet közölt annak a tervnek a bevezetéséről, amely szerint a katonai alapképzés bekerülne a középiskolai tantervbe – írja a brit hírszerzésre hivatkozva az Index. A tananyag idén szeptember 1-től kötelező lesz minden diák számára. Emellett a Tudományos és Felsőoktatási Minisztérium 2022 decemberében bejelentette a „katonai kiképzés alapjai” programot az egyetemi hallgatók számára. A Szovjetunióban 1993-ig hasonló képzés volt kötelező az iskolákban.

Az Életvédelmi alapismeretek című tantárgyon belül a modul az AK-sorozatú támadófegyverekkel és kézigránátokkal való kiképzést, katonai gyakorlatot és tisztelgést, valamint az egyéni védőfelszerelések használatát fogja tartalmazni.

Nyitókép: Az orosz védelmi minisztérium által közreadott képen Kalasnyikov géppisztolyok a Kalasnyikov Konszern izsevszki fegyvergyárában 2022. december 23-án.MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2023. január 30. 10:07
"Az orosz középiskolákban kötelező lesz tanulni a géppisztolyok, kézigránátok használatáról" Átvették az izraeli metódust! -a nőkre is kiterjesztett hadkötelezettség van... A Magyarországon élő zsidó fiuk-lányok is teljes körű katonai, vagy hírszerzési diverzáns kiképzést kaphatnak Izraelben járva... Magyarországon csak a magyarságnak nincs joga önszerveződésre...
..--..
2023. január 29. 20:56
-zsoltkom- "Az orosz középiskolákban kötelező lesz tanulni a géppisztolyok, kézigránátok használatáról" Fogadjunk, hogy Orbánéknak tetszik az ötlet! Az iskolába lőteret gondolatuk már megvolt. És elkotyogta magát Orbán: Orbán Viktor: "Háborúban állunk Oroszországgal, ez a realitás, minden nap egyre inkább belesodródunk" https://bit.ly/3H7xVkW Tehát szerintem nem kell sok idő és lesz Orbániában géppisztoly óra... a keresztény egyházi fenntartású iskolákban meg még inkább. Lesz itt áldó imádság mellett szent nevek elmondása... meg miegyéb.
Akitlosz
2023. január 29. 19:02
Ezt már megint a Mandiner hülyéi írták. Az AK nem géppisztoly, nem is támadó fegyver, hanem gépkarabély magyarul. Ezt persze angol nyelvű cikkben így nem fogják megtalálni. Ezt a cikket megint olyasvalaki írta, aki angolul ugyan lehet, hogy tud, de magyarul nem és a témához sem ért. Géppisztolyt ma már nem használnak a sima gyalogosok. Speciális erők, rendőrök, harckocsizók használnak géppisztolyt. Az közelharcra való.
Jason Bourne
2023. január 29. 17:20
Nem géppisztoly,hanem gépkarabély.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!