Megkezdik kivonulásukat a külföldi békefenntartó csapatok Kazahsztánból

2022. január 11. 09:16

A kazah elnök szerint a folyamat nem tart tovább tíz napnál.

2022. január 11. 09:16
null

Az Oroszország vezette Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) két napon belül megkezdi csapatainak kivonását Kazahsztánból – közölte a kazah elnök kedden a parlamentben.

Kaszim-Zsomart Tokajev hozzátette, hogy a békefenntartó erők küldetése sikeresen befejeződött, a kontingens fokozatos kivonása megkezdődik. Ez a folyamat nem tart tovább tíz napnál. Nem sokkal korábban a közép-ázsiai ország belügyminisztériuma arról számolt be, hogy a biztonsági erők a múlt heti zavargásokkal összefüggésben 9900 embert vettek őrizetbe.    

Az olajban gazdag egykori szovjet tagköztársaságban több nagyvárosban kormányépületeket támadtak meg, miután az üzemanyagárak emelkedése elleni, eredetileg békés tüntetések erőszakba torkollottak. Tokajev azt mondta, hogy a támadók között iszlamista fegyveresek voltak, akik a régió országaiból, Afganisztánból és a Közel-Keletről érkeztek.

(MTI)

Borítókép: MTI/AP/Vladimir Tretyakov

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neociprióta
2022. január 11. 15:07
annak idején az afgán kivonulást is rövid távon tervezték, mint tudjuk tervezni azt tudnak....LOL
Rugán
2022. január 11. 12:49
Szeretném megtudni, hogy nálunk milyen rendfenntartó csapatok garázdálkodtak 2006. október 23-án!? Azóta várom a választ
critical man
2022. január 11. 12:19
20 ezer pár ingyen munkáskéz a kazah uránbányákban. Herélni már nem kell őket, megoldja a munkaköri ártalom.
KannibálTatárÚr
2022. január 11. 11:07
Nyugat-Európában is rendet tehetnének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!