Ukrán neonácikat csuktak le Oroszországban

2021. december 13. 17:24

Az MKU ukrán neonáci csoport 106 támogatóját vették őrizetbe Oroszország 37 régiójában – közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

2021. december 13. 17:24
null

A több orosz hatóság összehangolt akciója eredményeként őrizetbe vett személyek közül kettőt azzal gyanúsítanak, hogy oktatási intézmények elleni fegyveres támadást készített elő, hárman pedig a szélsőséges ideológiát követő és tömeggyilkosságok elkövetésére buzdító internetes közösségek moderátorai voltak.    

Penza megyében és a Komi Köztársaságban is egy-egy, az MKU-hoz kapcsolódó szélsőséges csoportot lepleztek le. Ezeknek öt, illetve nyolc tagja volt. Lakcímükön átalakított lőfegyvereket, vágóeszközöket könnygázpalackokat foglaltak le. Az őrizetbe vettek ellen büntetőeljárás indult. Az FSZB szerint a gyanúsítottak interneten közvetlen levelezésben álltak Krasznovval, aki erőszakos cselekmények végrehajtására és házi készítésű terroreszközök előállítására utasította őket. Az FSZB az év eleje óta több nagyszabású különleges műveletet hajtott végre az MKU ellen. Március óta eddig a neonáci szervezet mintegy 60 követőjét vették őrizetbe Oroszországban.

(MTI)

Fotó: Russian Federal Security Service / Sputnik via AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
filamer
2021. december 15. 18:46
Ukrajna már átvette a német ideológiát! Egy háborút nem megnyerni kell, hanem jól elveszíteni ! Ha nem tudjuk a szükséges gázmennyiséget sem megszerezni, sem megvenni, akkor egyszerűbb, ha ismét Oroszország egyik köztársasága lesz Ukrajna ! Az, hogy az oroszok me, is akarják ezt a csatlakozást, - az kit érdekel ? Addig meg provokáljuk a MEDVÉT.... szorgalmasan.
Mandarin.
2021. december 13. 20:23
De bátrak ezek az ukránok, provokálják az oroszokat, majd utána sírnak hogy verik, bántják őket Oroszországban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!