Az Alaptörvény testesíti meg nemzeti hovatartozásunkat, identitásunkat, világnézetünket és szuverenitásunkat

2021. november 16. 17:10

Közvetíti azokat az értékeket, amelyeket őseink fogalmaztak meg a jövő magyarjai számára.

2021. november 16. 17:10
null
Varga Judit
Varga Judit

„Az Alaptörvény testesíti meg nemzeti hovatartozásunkat, identitásunkat, világnézetünket és szuverenitásunkat, és közvetíti azokat az értékeket, amelyeket őseink fogalmaztak meg a jövő magyarjai számára.

Tíz év távlatából kijelenthetjük, hogy az alkotmányozó helyesen járt el, amikor a nemzeti identitáselemek Alaptörvénybe emelése mellett tette le voksát. Alaptörvényünk ugyanis nem pusztán egy, az alkotmányozás pillanatában megszületett dokumentum, hanem egy olyan carta, amely szövetséget hoz létre: összeköti a múltat a jövővel és egységbe fogja ezeréves államiságunk történetét.

A 2010 óta kormányzó többség szakított az addigi »merjünk kicsik lenni« önromboló politikájával, és 1100 éves nemzetünkhöz, valamint történelmi szerepünkhöz méltó módon határozta meg a magyarság helyét a világban, hiszen tudjuk, »hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította közös értékeit«.

Napjaink legfőbb kérdése az, hogy meg tudjuk-e tartani azt a szabad rendelkezési jogunkat, amely nélkülözhetetlen a jogállamiság és az alkotmányos identitás megőrzéséhez. A mai konferenciánk e témát is érintve kitért a történeti alkotmány és keresztény gyökereink jelentőségére, körbejárja a szuverenitás fenntartásának nehézségeit és az azt kikezdő körülményeket, valamint felveti a nyugati társadalmi konstrukciókkal kapcsolatos problémákat és a család mint értékkel telített koncepció alkotmányos védelmét.

Küzdelemmel teli időszakot élünk, de fontos, hogy mindig büszkén vállaljuk: csak magyarként lehetünk igazi európaiak!”

Fotó: Varga Judit, Facebook

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2021. november 17. 07:50
Hülye ribanc.
smiley
2021. november 16. 22:06
Juditka! Szájer leereszkedett arra a szintre, ahol megismerhette mindenki az alaptörvényetek hitelelsségét.
Gombóc XVI. Artúr
2021. november 16. 20:31
Ott ette meg a fene, ha a kilencszer módosított "gránit szilárdságú" alaptörvény testesíti meg a nemzeti hovatartozásunkat...
balbako_
2021. november 16. 19:44
Az alaptörvény rögzíti az ország demokráciáját, lakóinak elvárásait mindenkori vezetőitől, a pártoktól független demokratikus minimumot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!