Tömegverekedés tört ki a Debrecen-Fehérvár meccs előtt

2021. október 03. 10:32

Több száz fociultra verekedhetett össze Debrecenben szombat este, mielőtt a város csapata a Fehérvárral játszott volna NBI-es meccset.

2021. október 03. 10:32
null

A Debreceni Nap adta hírül, hogy száznál is több ember verekedett össze Debrecenben a Doberdó-Kartács utcák sarkán. A rendőrség a lap kérésére közleményt adott ki, amelyben azt írja, két szurkolói csoport esett egymásnak, a DVSC-Fehérvár mérkőzés adott okott a verekedésre.

„Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. október 2-án 18 óra 45 perc körül arról, hogy Debrecenben, a Kartács utca és a Doberdó utca kereszteződésénél több személy verekszik. A jelzést követően az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek és a verekedéssel összefüggésben 15 szurkolót állítottak elő. További elkövetők azonosítása és felkutatása jelenleg is folyamatban van. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást” – olvasható a rendőrségi közleményben.

Az ustawka lengyel eredetű szó, jelentése lebeszélés, megbeszélt találkozó, a drukkerek találkozója. Lengyelország után előbb Oroszországban, majd Angliában isa elterjedt, nemrég pedig hazánkban is megjeolent, hogy a különböző szurkolói csoportok összecsapnak. Olajos Iván, a Ferencvárosi Szurkolók Szövetségének (FSZSZ) elnöke elmondása szerint az ustawka lényege, hogy „a táborok előre egyeztetett helyszínen, azonos létszámban, ruházatban küzdenek meg egymással. Ha valamelyik tábor úgy gondolja, hogy szeretné megméretni magát, akkor telefonon felhívja a másik drukkercsoportot, és megbeszélik a szabályokat. Nagyon fontos, hogy a verekedés során semmilyen eszközt nem használnak. A fanatikusok általában bajnoki találkozókhoz kötik különmeccseiket.”

az ustawka lényege, hogy

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ori
2021. október 04. 16:36
Ez a helyszín elég távol van a stadiontól, csak szólok. ;) Olyan helyen, ahol aki nem akar, nem keveredik bele, bár ustwakát én azért ennél még jobban eldugnék a telefonálgatós népek elől. Nem tudom, kit miben zavar meg, ha előre lebeszélt feltételekkel ezek pofozkodnak kicsit, kb. mint a harcosok klubja, csak Brad Pitt hiányzok. :D A meccsen nem volt erőszak, nyugi. Aki mindenféle erőszakot mélyen elítél, az általában sokkal kifinomultabb, verbális erőszak formájában éli ki magát, ami sokszor kegyetlenebb, mint 1-2 férfias pofon.
Akitlosz
2021. október 03. 14:34
Ez egy ilyen sport, csak ápolják a sportkultúra hagyományait.
zakar zoltán béla
2021. október 03. 13:40
PAKS
Bitrex®
2021. október 03. 12:38
Büntetésnek 5 év közügyektől való eltiltást javasolnék ezekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!