Védettségi igazolvány nélkül is drukkolhatunk a szabadtéri kivetítők előtt

2021. június 11. 21:26

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint egyúttal a maszkviselés sem lesz kötelező az ilyen rendezvényeken.

2021. június 11. 21:26
null

Védettségi igazolvány nélkül is lehet nézni meccseket a kivetítőknél. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint egyúttal a maszkviselés sem lesz kötelező az ilyen rendezvényeken.

Az új rendelettel egy korábbi határozatot egészítettek ki

„Nem minősül rendezvénynek a versenyrendszerben szervezett verseny vagy mérkőzés közterületen elhelyezett kivetítőn történő közvetítése. Az ilyen helyszínen való tartózkodásra, szolgáltatásnyújtásra e rendeletnek a vendéglátó üzlet kerthelyiségére vagy teraszára vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni” – áll a Közlönyben.

Korábban csupán a vallási közösségek szertartásai, a házasság, illetve a temetés nem minősültek rendezvénynek.

A rendelet kihirdetése napján 20 órakor már életbe is lépett, ettől fogva védettségi igazolvány nélkül is látogathatóak az érintett rendezvények.. 

A maszkviselésre sem lesz kötelező

A rendelettel párhuzamosan hatálytalanították ugyanis a korábbi rendelkezés 27. paragrafusát is, amely szerint a polgármesterek saját önkormányzatuk területén bizonyos helyeken elrendelhették a maszkviselést. A vonatkozó paragrafusban eddig ez a szöveg állt: 

„27. § Felhatalmazást kap a települési önkormányzat polgármestere, a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület esetében a főpolgármester, egyéb fővárosi terület esetében a kerületi polgármester mint a helyi önkormányzat képviselő-testülete, illetve a fővárosi közgyűlés hatáskörének a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján gyakorlója, hogy önkormányzati rendeletben

a) határozza meg a 10 000 főnél nagyobb lakónépességű település belterületén azon közterületeket, illetve nyilvános helyeket, ahol e rendeletben meghatározott módon kötelező maszkot viselni.

Fotó: MTI/EPA/Filip Singer 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. június 12. 15:31
Felszabadulás! Hajrá Magyarország!
darázs
2021. június 12. 09:17
nagyon helyes a járványnak akkor lesz vége ha az oltásellenes idióták is átestek a betegségen őszire aki túlélte az mehet termelni kockázatmentesen és a moslékosok nem lesz már okuk ájvékolni az ellenségi médiában ha véget ér a nyári uborkaszezon
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. június 12. 07:41
Jaja, a temetésen elkapjuk a csúnya vírust, de hót részegen az őrjöngő tömegben, egymás hegyén hátán nem. Logikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!