Szputnyik V-t is gyárthatnak majd Magyarországon

2021. június 03. 14:15

Tárgyalások kezdődtek a magyar-orosz vakcinagyártási stratégiai együttműködésről.

2021. június 03. 14:15
null

Tárgyalások kezdődtek a stratégiai együttműködésről a magyar nemzeti oltóanyagközpont és az orosz vakcinagyártásért felelős Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) között – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum alkalmából csütörtökön találkozott Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel.

Az orosz fél technológiailag lehetővé tenné az orosz oltóanyagok gyártását

Mint mondta, elvi megállapodás született arról, hogy az orosz fél technológiailag lehetővé teszi a Szputnyik V vagy a többi orosz oltóanyag gyártását, ha sikerül lezárni a stratégiai együttműködésről szóló tárgyalásokat, amelyek után a technológiai kérdések következnek.

A lényeg az, hogy mind orosz, mind magyar oldalról nyitottság és készség van arra, hogy a nemzeti oltóanyaggyárunk orosz licenc alapján is gyárthasson majd oltóanyagot”

– mondta Szijjártó Péter.

Szó lehet majd az oltási igazolások kölcsönös elismeréséről is

Ezzel párhuzamosan a moszkvai kormány döntött arról is, hogy június 10-től újra lehetséges a menetrend szerinti légi közlekedés Magyarország és Oroszország között. Egyelőre üzleti vagy rokonlátogatási, célból lehet utazni, de remélik, hogy szó lehet az oltási igazolások kölcsönös elismeréséről, amelyről még folynak a tárgyalások.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2021. június 03. 19:33
gyerekek ez nagyon jo volna ha sikerul elismertetni az igazolasokat az osszes orosz turista meg penzesribi rajtunk jonne keresztul az EUba! kotelezzuk mondjuk harom nap karantenba hogy kicsit koltson fogyasszon nalunk is aztan hajra :)
Isten jobb keze
2021. június 03. 19:31
Tessék csinálni magyar vakcinát jó kis erős Pistával benne! Azt tessenek gyártani a keletit meg dugjafel magának aki akarja! Xdxd
hentes
2021. június 03. 19:21
Szuper.
Himalája
2021. június 03. 16:34
"azért ez kissé bonyolultabb... aztán mikor szembejön valóság nagybácsi, akkor telítődnek az intenzívek." Az még nem jelenti azt, hogy @48gondolkodó-nak nincs igaza. Főleg covidnál, mely egyrészt gyógyítható betegség, másrészt, akiknek megfelelő az eü állapota, D-vitamin szintje, még csak tüneteket sem tud okozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!