Tizenkét órás műszak a Covid-osztályon (videó)

2021. május 16. 11:16

Az orvosok, ápolók mellett két beteg is megszólalt a filmben, amely egy kisváros kórházának küzdelmeit mutatja be.

2021. május 16. 11:16
null

A film az orosházi dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Covid-osztályának 12 órás műszakját mutatja be egy diplomás ápoló és az intenzív osztály főorvosának segítségével, de megszólal benne több szakdolgozó és orvos. Beszélnek a munkájukról, érzéseikről, félelmeikről, elmondják, hogy fizikailag és lelkileg is nagyon megterhelő most a munkájuk. Emellett két beteg is vállalta a nyilatkozatot, elmondták, hogyan élik meg az új koronavírus-fertőzést.

A film készítőinek az volt a célja, hogy bemutassák, hogy egy kisvárosi kórház kollektívája hogyan birkózik meg a járvánnyal, miként veszi fel a harcot egy korábban nem látott, alattomos betegséggel, és mik azok a motivációk, amik a rengeteg nehézség ellenére előre viszik őket. A felvételek április 23-án készültek, amikor még sokkal rosszabb volt a helyzet mint ma.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2021. május 17. 12:44
Minden tiszteletem az egészségügyi dolgozóké! Csak a kezük közé ne kerüljek.
DFK
2021. május 17. 10:03
A filmen látható a "romokban heverő" egészségügy. Ja, nem is.
bagira
2021. május 16. 20:07
Kiderült hogy az eu korrupt , ciprusi eu biztos gyógyszergyártók kitartottja , fizetését onnan kapta.
kizökkentidő
2021. május 16. 13:34
"A túlórázás a stroke és a szívbetegségek kockázatát is megnöveli a kutatók szerint." https://femina.hu/egeszseg/tulora-hatasa-szervezetre/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!