Ritka vörös farkasok születtek az észak-karolinai állatkertben

2021. május 18. 10:36

A súlyosan veszélyeztetett fajnak már csak alig két tucatnyi példánya él a természetben.

2021. május 18. 10:36
null

A három alomból született 12 rőt farkaskölyök az asheborói állatkert közleménye szerint jól van. A kölykök április végén születtek három nap alatt. A szaporulat révén az állatkertnek már 36 rőt farkasa van. Ennél nagyobb állomány csak Washington államban, a tacomai Point Defiance Állatkert és Akváriumban van az Egyesült Államokban.

A szakértők szerint már csupán 15-20 rőt farkas él a vadonban Észak-Karolina keleti részén. Ez a legveszélyeztetettebb farkasfaj a világon.

A rőt farkas vagy vörös farkas (Canis rufus) genetikailag közelebb áll a prérifarkashoz vagy a kihalt óriásfarkashoz, mint a szürke farkashoz. Testhossza mintegy egyméteres, testsúlya 20-40 kilogramm. A kölyköket valószínűleg június közepétől láthatja majd a közönség, amikor elkezdenek kimerészkedni az odúból. Az egyik alom kölykeit később online szavazással a közönség nevezheti el.

(MTI)

Fotó: North Carolina Zoo

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. május 18. 13:11
Na és mitől ritkák a farkasok? Azért, mert a semjének kiirtották és azért, mert nem maradt élőhelyük a mezőgazdaság és az "erdőgazdálkodás" miatt.
files32
2021. május 18. 11:25
Majd Marslakó Anikó részegen bemondja a tényekben.
MayorAnna
2021. május 18. 11:03
Vörös kutya, vörös ló - vörös ember egy se jó... farkasokat nem említi a mondóka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!