Állatok számára fejlesztettek vakcinát Oroszországban

2021. április 30. 13:08

Az oroszok már kutyáknak és macskáknak is gyártanak koronavírus-vakcinát – adta hírül a Reutersre hivatkozva a Portfolio.

2021. április 30. 13:08
null

Oroszország március végén regisztrálta be a világon az első, állatok számára készített koronavírus-vakcinát, most pedig le is gyártották az első ilyen oltóanyagokat – írta meg a Reuters.

Összesen 17 000 adagot gyártottak a mezőgazdasági szabályozó hatóság.

A Portfolio beszámol róla, hogy a Carnivac-Covot azután törzskönyvezték, hogy kiderült: az oltóanyag Covid-19 elleni antitesteket termel kutyákban, macskákban, rókákban és nyércekben. Németország, Görögország, Lengyelország, Ausztria, Kazahsztán, Tádzsikisztán, Malajzia, Thaiföld, Dél-Korea, Libanon, Irán és Argentína vállalatai már jelezték érdeklődésüket a vakcina beszerzése iránt.

Az orosz szabályozó hatóság szerint a vakcina képes lenne megvédeni a veszélyeztetett fajokat és megállítani a vírus mutációit” – írja a lap. 

„Közel 20 szervezet kész tárgyalni a vakcina regisztrálásáról és országaikba történő szállításáról. A külföldön, különösen az Európai Unióban történő regisztrációhoz szükséges dokumentáció előkészítés alatt áll, és a regisztrációs folyamathoz azonnal felhasználásra kerül” – közölte az orosz hatóság. 

Fotó: MTI/EPA/Peter Endig

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2021. április 30. 20:00
Ez már talán jó lesz a moslékosoknak is.
nyúlgerinc
2021. április 30. 16:36
Erre a hírre felkapták a parlamentben kiabáló állatok a fejüket, mehetnek rövidesen oda is oltakozni...
Nehidd El
2021. április 30. 14:07
Nálunk több alkalommal is megfigyelték a vírus lamantinról emberre való terjedését. Azokra is kellene tesztelni a vakcinát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!