Ezekkel az országokkal tárgyal a külügy a keleti vakcinák kölcsönös elfogadásáról

2021. április 30. 21:20

Magyarország már Szerbiával és Montenegróval megállapodtak az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről.

2021. április 30. 21:20
null

Több országgal is tárgyal a magyar külügyminisztérium a keleti vakcinák kölcsönös elfogadásáról – írja az ATV Híradó. Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli interjújában beszélt arról, hogy Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert felhatalmazták, hogy Magyarország a számára fontos országokkal kössön országközi megállapodást  egymás oltási igazolványának elfogadásáról.

A kormányfő által is emlegetett megállapodás az ATV szerint Szerbiával és Montenegróval már megszületett, így már szabadon lehet utazni az országok között.

Szijjártó Péter elárulta, hogy jelenleg is zajlanak tárgyalások a szlovénokkal, a horvátokkal, a szlovákokkal, a görögökkel és az izraeliekkel, és olyan Öböl menti államokkal is, „akik korábban a kínai oltóanyagot kezdték alkalmazni, és az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat megosztották velünk”.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyivadász
2021. május 01. 10:49
geyza1947
2021. május 01. 09:36
A fontosak Ausztria, ahol 100 ezer magyar ingázik és viszi haza az eurót, vagy a németek akiknél szintén kb. 100 ezer magyar él és a csehek ? Ezek lennének fontosak idióták !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagy Magdolna
2021. május 01. 07:39
Könyörgöm,és a románokkal mi van? Pedig ez érinti a legtöbb határon túli magyart!
Búvár Kund
2021. május 01. 06:59
Viktor azt mondta, hogy semmi jelentősége sem lesz, hogy kit milyen vakcinával oltottak! Ezt pénteken is mondta. Akkor pedig az úgy is lesz! Az élet mindig igazolja őt! De többen is írjuk már régen... a végén úgy is elfogadnak minden oltást, kivéve persze a veszettség ellenit! :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!