Szijjártó Péter telefonon egyeztetett az orosz külügyminiszterrel

2021. március 15. 14:31

Gázvásárlásról, vasúti kocsik szállításáról és vakcinákról is egyeztetett Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel Szijjártó Péter.

2021. március 15. 14:31

Telefonon egyeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel hétfőn a legutóbbi találkozójukon kötött megállapodások végrehajtásáról, köztük gázvásárlásról, vasúti kocsik szállításáról Egyiptomba és a Szputnyik vakcina szállítási menetrendjéről.

Szijjártó Péter hétfőn közösségi oldalán azt írta: a soron következő ütemben 480 ezer Szputnyik oltóanyag érkezik Magyarországra, az ezen felüli márciusi szállításokat pedig a következő napokban pontosítják.

Közölte: az október utáni magyar gázvásárlásról már tartanak a szakértői egyeztetések, és a magyar vasúti kocsik szállítása is megindult Egyiptomba.

A magyar miniszter február végén Alexandriában jelentette be, hogy leszállították az első vasúti kocsikat Egyiptomnak a helyi vasúttársaság mintegy egymilliárd eurós megrendeléséből, amelyre a győztes magyar-orosz konzorcium Oroszországban 624, Magyarországon pedig 676 vasúti kocsit gyárt le a következő két-három évben.

(MTI)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2021. március 16. 14:22
A végén még lesz saját mozdony gyárunk is megint! "Semmi fejlődés" ugye komcsik! (hogy rohadna meg az összes "vérdíjból élő csemete", akiknek felmenőik kiárusították az országot!)
KötőDániell
2021. március 15. 16:25
Van egy gyanum, hogy amint az USA rájön hogy Kína elleni harcban csak Oroszország tudna elég erős szövetségese lenni, úgy lekoptatja majd a szerencsétlen ügyefogyott Ukrajnát hogy csak na.
Szuverén maffiaállam
2021. március 15. 15:40
Legalább ne a nemzeti függetlenség napján referálj a szovjet gazdáidnak!
nempolitizálok
2021. március 15. 15:11
Úgy néz ki, az EU az ellenségünk, az oroszok pedig a barátaink. Mondom ballibsik, ÚGY NÉZ KI!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!