Nem rendez több bajnokságot Trump pályáján a PGA

2021. január 11. 13:14

A bedminster-i Trump National golfpályát megfosztották az Egyesült Államok 2022-es PGA bajnokságának rendezési jogától.

2021. január 11. 13:14
null

Az amerikai PGA (Professional Golfers' Association of America) 1929 óta tömörít professzionális játékosokat és 91 éve rendezi a sportág legrangosabb eseményeit. A PGA Tour 1968 óta önálló szervezetként koordinálja a világ legnívósabb profi felnőtt férfi golfversenyeit. A szervezet vasárnap szavazta meg annak a megállapodásnak felmondását, mely szerint a 4 legnagyobb egyéni férfi profi golfbajnokság egyikét Donald Trump golfpályáján rendezik meg, mivel a szervezők úgy gondolják, hogy a pálya használata „káros” lenne a PGA Tour nemzetközi nívója és szakmai hírneve számára.

A pálya tulajdonosa a leköszönő amerikai elnök, akinek a pályát is üzemeltető üzleti vállalkozása, a Trump Organisation képviselője „hihetetlenül csalódott” a döntés miatt. „Ez egy kötelező szerződés megsértése, és nincs joguk felmondani a megállapodást” – tette hozzá a szóvivő. 

„Világossá vált, hogy az amerikai PGA-bajnokság lebonyolítása Trump bedminsteri pályáján káros lenne a PGA márkának, és veszélybe sodorná, hogy képes legyen a jövőben is megszervezni programjait, valamint fenn tudja tartani a bajnokság hosszú élettartamát” – mondta Jim Richerson, az amerikai PGA-elnöke.

„Azért hoztuk ezt a döntést, hogy az amerikai PGA és a profi PGA játékosai az elkövetkező évtizedekben is vezető szerepet tölthessenek be a sportágban, és tovább növelhessük játékunk hírnevét” – tette hozzá. 

A New Jersey-i pálya, amely 2022-ben látta volna vendégül a sportági világversenyt, egyike Donald Trump 17 golfmezőjének. Egy másik híres pályát, a skóciai Ayrshireben található Turnberry Ailsa pályát az R&A (Royal and Ancient) nemzetközi sportszervezet szintén mellőzi nyílt bajnokságainak megrendezése során, 2024-ig egészen biztosan. Eddig a dátumig véglegesítették ugyanis a nyílt golfbajnokság-sorozat jövőbeni helyszíneit, melyen Donald Trump skóciai pályája nem szerepel.n Turnberry korábban négy alkalommal adott otthont az R&A Open-nek, először 1977-ben, legutóbb pedig 2009-ben. A Trump Organisation egyéb üzletágai is sorozatos veszteségeket kell lekönyveljenek Donald Trump utóbbi hónapokban tanúsított magatartása miatt. Korábban a Donald Trump washingtoni luxusszállodájának eladását végző ingatlankereskedelmi cég bontotta fel egyoldalúan szerződését a szervezettel a Kapitólium ostromára hivatkozva.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. január 11. 20:43
Az igen bazmeg. Toppantottak is hozzá?
Thorin
2021. január 11. 17:24
csak akkor ez innentől nem sportrendezvény (ott a komcsikat fogadták a kapitalisták és fordítva, nemkevésbé a nácikok is fogadták a többieket), hanem politikai propaganda esemény, mert ott nem fogadjuk a másikat.
iIonah
2021. január 11. 16:28
Patkányok.
ergo07
2021. január 11. 16:24
Esetleg sóval behinteni mindent, amihez a jobboldal hozzáért? Ettől még Róma is megbukott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!