A Twitter letiltotta az Ajatollahot, mert Trumpot fenyegette

2021. január 22. 19:19

A Big Tech cég letiltotta az iráni legfelsőbb vezető fiókját egy Trump elleni fenyegetés nyomán.

2021. január 22. 19:19
null

A Twitter pénteken letiltott egy Ali Hamenei iráni legfelsőbb vezetőhöz köthető fiókot néhány órával azt követően, hogy azon egy Donald Trump volt amerikai elnököt fenyegető kép jelent meg.

A felvétel a golfozó Donald Trumpot mutatta egy hatalmas csapásmérő drón árnyékában. A fárszi nyelvű felirat Hamanei tavaly decemberi kijelentését idézte, miszerint „biztos lesz bosszú”. Hamenei tavalyi beszédében ugyanis azt hangoztatta, hogy a megfelelő időben biztosan megfogják bosszulni Kászim Szulejmáninak, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű elitegysége parancsnokának halálát, akivel amerikai dróncsapás végzett tavaly januárban Bagdad közelében.    

A Twitter az AP amerikai hírügynökség megkeresésére válaszolva közölte, hogy a bejegyzés egyebek között a sértő tartalmakra vonatkozó magatartási szabályokba ütközött. A Hameneihez köthető más felhasználói fiókok továbbra is működtek.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. január 26. 17:35
Fél Amerika Trumpot fenyegeti. Ők is mind le vannak tiltva?
konfucius
2021. január 23. 20:38
Látszatintézkedés, később majd ezt fogják mindenhol mutogatni. Eközben kb milliós nagyságrendben vannak fent aktív fiókokkal olyanok, akik fenyegették Trumpot vagy azokat, akik rá merészeltek szavazni. A patkány képmutatás netovábbja.
kispufi
2021. január 22. 19:58
Nem gondolta volna szegény békevallású, hogy az ellenségének ellensége, az nem a barátja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!