Trump győzött Alaszkában

2020. november 11. 21:31

Hosszú ideig nem akarták elismerni az elnök győzelmét az államban.

2020. november 11. 21:31
null

Donald Trump amerikai elnök legyőzte Alaszkában Joe Biden megválasztott elnököt – vetítette előre az Edison Research, és Dan Sullivan republikánus szenátort is újraválasztották ebben az államban — adta hírül a NeoKohn az ír RTE csatornára hivatkozva. 

Trump még nem adta fel az elnökválasztást négy nappal azután sem, hogy az Edison Research és a nagy tévéhálózatok szerint Biden átlépte az elnöki poszt megszerzéséhez szükséges 270 elektori szavazatot. A Neokohn egy Ipsos felmérésre hivatkozva cikkében állítja, hogy az amerikaiak közel 80%-a, köztük a republikánusok fele szerint Joe Biden a jogszerű győztes és ezen Alaszka három elektori szavazata nem változtat.

Az állam azonban republikánus szenátort küld a felső házba, így Dan Sullivan győzelmével a 100 tagú Szenátus mandátumainak éppen a felét szerezte meg a jobboldal. Georgia két szenátusi mandátumának sorsal januárban dől el. Ha ebben, a hagyományosan republikánus államban, mégis a demokraták nyernének, akkor patthelyzet alakulhat ki az amerikai  felsőházban és ilyen esetben a törvény szerint Kamala Harris alelnök szavazata dönthetné el a vitás kérdéseket.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2020. november 12. 08:26
Magyarán, szép-szép ez a vízjel csak bazira kevés.
atila68
2020. november 12. 07:35
Kedves demokrata szimpatizánsok! Az, hogy van, hogy ami fehéroroszországban gond nélkül megoldható volt, az az USA-ban technikailag kivitelezhetetlen?
Laudaricus
2020. november 12. 01:17
A realclearpolitics.com oldalon már visszavettek pár elektort Bidentől. Ott jelenleg az állás 259: 214. A CNN.com-on is visszaszürkítették Arizonát. Biztató.
Szuverén maffiaállam
2020. november 12. 00:24
Büszkék lehetnek a bukott bohócukra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!