Terroristákat kapcsoltak le az orosz elhárítás emberei

2020. november 16. 21:52

A támadók Voronyezsben készültek megtámadni katonai létesítményeket.

2020. november 16. 21:52
null

Nyolc és féltől 24 évig terjedő szabadságvesztésre ítélt orosz nyugati katonai körzet második bíróság öt embert, aki terrortámadásokat tervezett végrehajtani Voronyezsben - közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) társadalmi kapcsolatok osztálya.

Az elítéltek - Ruszlan Bugak, Ruszlan Csauszov, Genyjasz Gatzsibaiov, Makszim Sztyepanov és Szergej Muhametzjanov - arra készültek, hogy felrobbantsanak egy többemeletes voronyezsi lakóházat, továbbá támadásokat hajtsanak végre rendőrök, valamint a légierő Zsukovszkij és Gagarin nevét viselő akadémiájának hallgatói ellen.

A katonai tanintézményt azért szemelték ki, mert az ott kiképzett pilóták részt vesznek a szíriai katonai műveletekben.

A bűnszövetkezet többszörösen büntetett előéletű tagjai megpróbálták beszervezni több volt rabtársukat is. Az ítéletet pénteken hirdették ki, de az FSZB csak hétfőn számolt be róla. A déli katonai körzet bírósága hétfőn hétévi szabadságvesztésre ítélte Damir Boltanbekov asztrahányi lakost, az Iszlám Állam terrorszervezet támogatójét, aki az ítélet szerint arra készült, hogy Harabali városban felrobbantsa az FSZB határőr-parancsnokságát. A robbanószerkezet elkészítéséhez szükséges információt az internetről töltötte le, a támadáshoz pedig cinkosokat keresett. Boltambekovot tavaly januárban vették őrizetbe.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2020. november 17. 08:30
Érdekes, elég szépen lenyomták a tenoristákat az oroszok. Kérdés, miért nem fejeznek le az oroszoknál embereket az utcán, mint az EU-ban?
civis72
2020. november 16. 22:12
A ruszkiknak is jutott bőven a muzulmán terrorizmusból ...köcsög USA ott baszta el mikor kitömte fegyverrel , meg pénzzel a tálibokat ..hagyni kellett volna Afganisztán megszállását...most a hülye jenkik szopnak velük
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!