Kifakadtak Trump fiai a Republikánus Párt ellen

2020. november 06. 12:18

Szerintük a párt nem áll ki egyértelműen édesapjuk mellett.

2020. november 06. 12:18
null

Trump fiai a „gyenge” támogatás miatt támadják a republikánusokat. Trump legidősebb fia, Don Jr., a pártot gyengének nevezte, míg öccse Eric arra figyelmeztetett, hogy „Szavazóink soha nem fogják elfelejteni, ha birkaként viselkedtek!” A kijelentések Trump „tanítványai” és a párt magja között kialakuló szakadást tükrözhetik. A választások ugyan még nem döltek el, de jelen állás szerint nagyon úgy tűnik, hogy Joe Biden demokrata jelölt fog győzelmet aratni. Ennek fényében pedig már meg is indult a Republikánus Párton belül a különböző platformok közötti üzengetés. 

Az idősebb Donald Trump ma reggel megfogadta, hogy jogi útra tereli a szavazatszámlálás körüli anomálikat, miután egyelőre ugyan bizonyítékok nélkül, de azt állítja, hogy széles körű választási csalás történt.

Republikánusok, mint például Mitt Romney utah-i szenátor és Larry Hogan, Maryland kormányzója figyelmeztettek, hogy ezzel az elnök aláássa a demokratikus folyamatot. 

Donald Trump Jr.-ról sokan azt gondolják, hogy saját politikai törekvésekkel rendelkezik, így haragját máris a párton belüli ellenzékre irányította. Ez utalhat arra, hogy maga is szeretné megméretni magát 2024-ben az elnökségért.

Azt írta a Twitteren: „Az, ahogy a 2024-es GOP (republikánus) reménységek gyakorlatilag teljesen elzárkóznak a cselekvéstől egészen elképesztő.”

 

„Tökéletes platformjuk van arra, hogy megmutassák, hogy hajlandóak és képesek harcolni, de inkább becsicskulnak a médiamaffiának. Ne aggódjon senki @realDonaldTrump harcolni fog és csak nézhetnek, ahogy szoktak!”

Ez a tweet egyúttal válasz volt Mike Cernovich veterán republikánus bejegyzésére, aki támadta az elnököt bíráló Nikki Haley-t, Donald Trump korábbi ENSZ-delegáltját, akiről szintén sokan gondolják, hogy 2024-ben maga is indulni kíván az elnökségért. 

Testvére, Eric is tweetelt: „Hol vannak a republikánusok! Legyen gerincük! Harcoljanak ez ellen a csalás ellen! Szavazóink soha nem fogják elfelejteni, ha birkaként viselkedtek!”

A két férfi a továbbiakban dicsérte azokat a republikánusokat, akik kiállnak apjuk mellett. Több Trump-támogató is betámadta velük Nikki Haleyt. Matt Gaetz floridai kongresszusi képviselő ezt tweetelte: „Míg mi néhányan Trump elnökért harcolunk Nikki Haley gyászbeszédet mond felette. Szomorú!”

Négy politikában töltött éve alatt  Donald Trumpnak sikerült akaratához igazítani a Republikánus Pártot, amelynek egyszerű regisztrált párttagjai folyamatosan 90% felett hagyták jóvá döntéseit. Az idei pártkiáltványt le is selejtezték, hogy helyette az elnök „Amerika Első” programját támogassák. A Trump-követők és a párt-establishment között most felszínre került ellentétek azonban felvetik a kérdést, hogy vajon milyen irányba mozdul el a Republikánus Párt 2024-re.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2020. november 07. 07:10
Reméljük, ez annak a jele, hogy a józan ész és a tisztesség felülkerekedik a Republikánus Pártban. Eric Trump szellemi szintje tekintetében már a helyesírása sem kelt jó benyomást.
Akitlosz
2020. november 06. 22:55
"felvetik a kérdést, hogy vajon milyen irányba mozdul el a Republikánus Párt 2024-re." Alszik a kérdező erre 1150-et és megtudja. Bennem is felvetődött már a kérdés, hogy vajon sütni fog-e a Nap 2024. január elsején vagy sem.
Akitlosz
2020. november 06. 22:51
Sarah Palin él még? Őt tessék indítani legközelebb, ha nyerni akarnak! Bár a demokraták úgyis elcseszik a kormányzást, szóval nem lesz nehéz leváltani őket, HA nem csalnak.
népnemzet
2020. november 06. 21:08
Amerigo, Amerigo, hülyeséget beszélsz. Üljél a helyedre, és holnap küldjed be a szüleidet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!