Elhunyt a Darth Vadert eredetileg alakító Dave Prowse

2020. november 29. 15:51

85 éves korában elhunyt Dave Prowse színész, aki a Csillagok háborúja Darth Vadereként vált ismertté.

2020. november 29. 15:51
null

Elhunyt 85 éves korában az eredeti Darth Vader, avagy Dave Prowse színész, aki az 1977-es, 1980-as és 1983-as filmekben alakította a Sötét nagyurat. Érdekesség, hogy Prowse pusztán testével járult hozzá a karakterhez, akcentusa miatt az eredeti trilógia főgonosz hangját James Earl Jones adta. A hatalmas méretéről is ismert Prowse korábban súlyemelő volt. Az angol színész más karakterekben is emlékezetes karaktert nyújtott, szerepet többek közt a Green Cross Code Man című sorozatban is.

A színész akkor még súlyemelőként, az 1960-as évekbeli Jóakarat Játékokon ismerte meg Angliát képviselve két, szintén nagy karriert befutó testépítő társát: Arnold Schwarzeneggert és a Hihetetlen Hulkot egykoron alakító Lou Ferrignót.

Fotó: Facebook

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. november 30. 11:51
Megérdemelne egy köztéri szobrot a Kármelita Kolostor előtt.
Robur
2020. november 29. 20:20
Ne már...
annamanna
2020. november 29. 16:56
Emlékül: https://www.youtube.com/watch?v=BdevyATpOuI https://www.youtube.com/watch?v=d7yJnm6DhtE&t=15s https://www.youtube.com/watch?v=FgbHS-FbjKA Nincs a földön még egy ilyen szeretett gonosz, mint Vader úr...
Szittya Attila Bendegúz
2020. november 29. 16:49
A rajongók ismerték, szerették. A Star Wars atyjával, George Lucas-szal még a korai időkben összeveszett, és úgy tudom, békülésre sosem került sor. Így nem vetült rá figyelem az újabb epizódok készítésekor sem. Nagyon sajnálom, hogy elment. Lehet kritizálni a "szerepet", amit mindvégig maszkban játszott, de úgy gondolom, hogy maszkban érzelmeket kifejezni nem is olyan könnyű... Persze a hangot adó James Earl Jones sokat hozzátett a figurához, mégis, azt hiszem, kellett ehhez a jelmez mögött rejtőző ember is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!