Kiemelkedően magas átlagpontszámok a Műegyetemen

2020. július 23. 20:18

Közel 5000 új hallgató kezdheti meg tanulmányait idén szeptembertől a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME). Az elmúlt években követett stratégiát folytatva idén is magas felvételi pontszámokat állapított meg az intézmény: az alapképzésekre felvett állami ösztöndíjas hallgatók átlagpontszáma 422 pont.

2020. július 23. 20:18
null

Idén szeptemberben 4626 elsőéves hallgató veszi birtokba a Műegyetem előadótermeit. A BME kiválóságának jó indikátora, hogy az intézmény alapképzéseire felvételt nyert jelentkezők létszáma és átlagpontszáma is magas maradt a kedvezőtlen demográfiai folyamatok ellenére is: az állami ösztöndíjas képzési formában az átlagpontszám kiemelkedően magas 422 pont, önköltséges formában felvettekkel együtt 418,7 pont.

A Műegyetem évek óta azt kommunikálja, hogy a ponthatár mellett fontos és a kiválóságot jobban jelző adat a magas átlagpontszám és vele együtt a felvettek magas száma. Az intézmény mindegyikben kiválóan teljesít.

A BME felhívja a jelentkezők figyelmét, hogy a mostani pótfelvételi eljárásban alapképzési szakjainak nagy részén állami ösztöndíjas képzéseket is meghirdet (ld. felvi.hu). Mesterképzésben közel ezer fő kezdheti meg ősszel tanulmányait, illetve további több mint ezer fő nyert felvételt idén januárban a BME mesterszakjainak valamelyikére. A mostani felvételi eljárásban az egyetemre jelentkező közel 10 ezer fő 21 százaléka valamelyik mesterképzést jelölte meg, ami 6 százalékponttal magasabb az országos aránynál. Pedig a BME mesterszakjainak nagy részénél nem is ez, hanem a januári a fő felvételi eljárás. Idén 27 hazai felsőoktatási intézménybe jelentkeztek száznál többen mesterképzésre.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem idegen nyelvű képzései továbbra is kiemelkedően népszerűek. A Stipendium Hungaricum ösztöndíj program pályázatán 64 országból több mint 9000 érdeklődő adta be jelentkezését a Műegyetemre. A BME a program keretében több mint 700 jelentkezőt vett fel, ahova a hallgatók több mint fele a több energiabefektetést és szakmai munkát kívánó mesterképzésekre jelentkezett, doktori képzésre pedig mintegy 90 fő nyert felvételt.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billwilson
2020. július 24. 08:22
én már vegeztem ott
DrPepper
2020. július 24. 07:03
Fiam ősztől BME-s, reméljük jól döntött. Én anno az ELTÉ-n végeztem, de valahogy majd együtt élek ezzel. :)
balbako_
2020. július 24. 06:46
Mint nyugdíjas műszaki embert örömmel tölt el ez a hír.
Gregorius
2020. július 23. 20:48
Biztos ez jön ki, ha valamikori Alma Materem ezt közli. Megnéztem egy oldalon ott a mechatronikai mérnöki képzéshez tényleg úgy 433 pont kell, a mérnök informatikushoz 401, de a gépészmérnökire 330 pont elég volt és általában itt indultak régen a legnagyobb létszámú évfolyamok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!