Putyin a globalizációt okolta a kercsi tragédia miatt

2018. október 18. 20:52

Szerdán a Krím félszigeten lévő Kercs egy műszaki szakiskolájában a 18 éves Vlagyiszlav Roszljakov 20 embert agyonlőtt, majd magával is végzett.

2018. október 18. 20:52

A globalizációt okolta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a 21 halálos áldozattal járó kercsi iskolai ámokfutás miatt.

„(A tragédia) egyebek között a jelek szerint a globalizáció eredménye" – mondta Putyin a Valdaj nemzetközi vitaklub Szocsiban megtartott tanácskozásán.

Az orosz vezető úgy vélekedett, hogy minden a tragikus egyesült államokbeli iskolai mészárlásokkal kezdődött.

„Ingatag pszichikumú fiatalok egyfajta hősöket hoznak létre maguknak. Ez azt jelenti, hogy mi valamennyien, nemcsak Oroszországban, hanem az egész világon rosszul reagálunk a világban megváltozott körülményekre. Ez azt jelenti, hogy nem teremtünk érdekes és hasznos tartalmakat a fiatalok számára. Ezért a póthősiességbe kapaszkodnak bele. És ez vezet az ilyen tragédiákhoz" – vélekedett Putyin.

Szerdán a Krím félszigeten lévő Kercs egy műszaki szakiskolájában Vlagyiszlav Roszljakov 18 éves, negyedikes, vegyész szakos tanulója 20 embert - 15 diákot és öt felnőttet - agyonlőtt, majd magával is végzett a tanintézményben. A támadó egy házi készítésű, srapnellel megtöltött robbanószerkezetet is működésbe hozott. A lövöldözés és a detonáció következtében több mint félszázan megsebesültek.

A nyomozásról eddig nyilvánosságra került információk szerint Roszljakovnak személyes indítékai lehettek. 

A történteket a kiemelt bűnügyekben eljáró orosz hatóság, a Nyomozó Bizottság (SZK) szerdán előbb terrortámadásnak, majd közveszélyes módszerrel elkövetett, többszörös emberölésnek minősítette. A hatóság posztumusz pszichológusi és pszichiátriai szakértői vizsgálatot rendelt el az elkövetővel kapcsolatban.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2018. október 19. 09:54
Mi okozta a globalizációt? A kommunista blokk felbomlása! Mi okozta a kommunista blokk felbomlását? A szocializmus zsákutcába jutása! Ki okozta a szoci zsákutcába jutását? A Szergej nevű Gorbacsov! Ki okozta a kercsi tragédiát? GORBACSÓ!!!
I_Isti
2018. október 19. 08:44
Mostanáig az oroszok inkább beledőltek a kaszába, vagy halálra itták magukat, de olyan nem nagyon volt, hogy tömeggyilkosságot csináljanak egy iskolában.
oskar
2018. október 18. 23:03
Izraelben majdnem nullára csökkent az öngyilkos merényletek száma. Ebben közrejátszott -szerintem- a hozzátartozókon való megtorlás. Úgy gondolom, hogy meggondolja mindenki azt, hogy ha azt teszi, azzal megrendeli pl. szülei házának a ledózerolását. Szerintem minden ilyen él ezt be kellene vezetni. Tudom, ártatlanokat büntet de azt nem az állam hanem az elkövető teszi. Ha nem csinálja akkor nem történik meg. Brevik esetében is meg kellett volna ezt csinálni!
annamanna
2018. október 18. 22:26
Abban igaza van, hogy egy bolond százat csinál. Azt viszont nem gondolom, hogy a srác "hősködött" volna. Szimplán a benne fortyogó dühöt a legbrutálisabban ráárasztotta a környezetére. Ebben nincs hősiesség, én nem látok. De sajnos az tény, hogy minél több eset történik, annál inkább akadnak követői.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!