A legmagasabb orosz kitüntetést kapta a Szkripal-ügy újabb gyanúsítottja

2018. október 09. 15:21

Vlagyimir Putyin rangos állami kitüntetésben részesesítette a Szkripal-ügy másodikként azonosított gyanúsítottját.

2018. október 09. 15:21

A Szkripal-ügy másodikként azonosított gyanúsítottjának is a legmagasabb orosz állami kitüntetést adományozta Vlagyimir Putyin orosz államfő – közölte keddi, bővített beszámolójában  a Bellingcat nevű brit oknyomozó csoport.

Az angliai székhelyű, vizsgálatainak eredményeit online blogfelületén ismertető civil szervezet a Salisbury városában idegméreg-hatóanyaggal elkövetett márciusi merényletkísérlet mindkét gyanúsítottját azonosította. Két hete közölte, hogy vizsgálatai szerint a Ruszlan Bosirov névre kiállított útlevéllel utazó orosz állampolgár valójában Anatolij Vlagyimirovics Csepiga, az orosz katonai hírszerzés (GU) ezredese, akinek 2014-ben a legmagasabb orosz állami kitüntetést, az Orosz Föderáció Hőse címet adományozták.

Hétfő este az Alekszandr Petrov névre kiállított útlevelet használó gyanúsítottról írta meg, hogy Alekszandr Miskin, a GU katonaorvosa. A Bellingcat által kedden közölt újabb részletek szerint Miskin is az Orosz Föderáció Hőse kitüntetés birtokosa.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Polly néni
2018. október 09. 19:26
Baromság, miért küldenének egy ezredest ilyen feladatra?
thomsen
2018. október 09. 16:08
Ocsmány. Miért is kapta? Mert sikerült a faszikámnak élőben megnézie, hogy milyen szép a Salisbury katedrális óratornya, amikor véletlenül arra járt? Lószart mama. Lehet ezeket az oroszokat mosdatni, de minek?
Akitlosz
2018. október 09. 15:53
Akkor biztos megérdemelte.
BandiMandi
2018. október 09. 15:43
Az ellenség kémei, akik ráadásul az ellen az állam ellen kémkednek, ahol magas rangú tisztségviselők, nem is érdemelnek mást, mint a kivégzést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!