Nincs hír fagyhalálról, pedig rekordhideg volt

2017. január 08. 11:15

Harminckét éves rekord dőlt meg vasárnap hajnalban, amikor mínusz 28,1 fokot mértek a Pest megyei Tésán. A korábbi csúcsot a Nógrád megyei Romhány tartotta mínusz 26,5 fokkal – írja az MTI. Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár közlése szerint ennek ellenére sem érkeztek hírek kihűléses esetekről. „Úgy tűnik, a további napokban is tudjuk kezelni a helyzetet.”

2017. január 08. 11:15

Noha harminckét éves rekord dőlt meg vasárnap hajnalban, amikor mínusz 28,1 fokot mértek a Pest megyei Tésán, a szélsőségesen hideg idő beállta óta eltelt két éjszaka után sem érkeztek hírek kihűléses esetekről; a hajléktalanok éjjeli menedékhelyein az elkövetkező napokban is lesz még hely - mondta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a hajléktalanellátó intézmények továbbra is nyitva állnak, senkit sem küldenek el, ezért arra kért mindenkit, hogy "jöjjön be a közterületről". Az erről szóló pénteki felhívásnak megvolt az eredménye, nagyon sokan mentek be az intézményekbe az utcáról - tette hozzá.

Elmondta, hogy a mintegy 11 ezer férőhely eddig elegendőnek bizonyult, még akkor is, ha néhány helyen százszázalékos a kihasználtság. „Úgy tűnik, a további napokban is tudjuk kezelni a helyzetet”, pótágyakkal, matracokkal tudják fogadni az embereket - fogalmazott.

Az államtitkár a fenntartók, és szolgáltatók mellett köszönetet mondott a lakosságnak, amiért az utóbbi napokban az átlagos bejelentésszám többszöröse érkezett veszélyeztetett emberekről. A rendőrség is számos esetben akadályozott meg kihűlést - fűzte hozzá.

Czibere Károly arra kért mindenkit, hogy ha kihűléssel fenyegetett embert lát, vagy ilyenről tud, tegyen bejelentést a menhely.hu-n található elérhetőségek valamelyikén. Az elmúlt 48 órában volt olyan eset, amikor a saját lakásában kihűlőfélben lévő emberről tettek bejelentést, akit így sikerült megmenteni - emelte ki.

(MTI)

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2017. január 09. 19:52
Az Orbán maffia lopásairól sincs hír. De ez nem azt jelenti, hogy nincs is. "Nincs hír fagyhalálról, pedig rekordhideg volt"
Akitlosz
2017. január 09. 00:56
"Nincs hír fagyhalálról, pedig rekordhideg volt" Szörnyű tényleg! Magyarország még ideális körülmények esetén sem képes fagyhalált összehozni. Bár a TV híradóban egészen mást mondtak sajnos. Már nem a rekord hidegről, hanem a megfagyottakról.
august
2017. január 08. 21:06
Valahogy nem hallani a liberális kórust, hogy mindenkinek joga van az utcán élni, aludni, és szolidaritási virrasztást se tartanak... Arról sincs hír hogy az utcán "vegzálják" őket.. Ja bocs, ezt most életmentésnek hívják.. (máskor is annak hívnák ha lenne, nem hiányozna a józan ész)
Zsolt75
2017. január 08. 17:57
Majd lesz tavasszal, ha kezdenek kiolvadni... Egyébként mindenkinek biztosítanak fűtött szálláshelyet, aki igényli. Aki elbújik, azon meg nem lehet segíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!