Van a Fidesznek politikai alternatívája, kormányzati alternatívája nincs

2016. január 14. 18:32

Azt kell megtanulnunk, hogy ha mi vagyunk az egyetlen kormányképes erő, akkor az emberekkel kell megbeszélnünk az előttünk álló kérdéseket és nem csak egy politikai vitában kell megvédenünk, hogy mi az, amit szeretnénk megvalósítani az országban. Interjú.

2016. január 14. 18:32
Rogán Antal

Milyen kihívások várnak a Fideszre?

Az előttünk álló legfontosabb kihívás, hogy megtanuljuk, milyen az a világ, ami szinte csak rólunk szól. Ma úgy tűnik, mintha a Fidesznek nem lenne politikai alternatívája. Márpedig szerintem van a Fidesznek politikai alternatívája, kormányzati alternatívája nincs.

Politikai alternatíva bőséggel van. Ismerünk baloldali alternatívát. Próbálja felvázolni magát egy jobboldali alternatíva. Kormányzati alternatívája viszont nincs a Fidesznek.

A baloldal már bebizonyította, hogy nem kormányképes. Ráadásul semmit sem változtatott a politikáján ahhoz képest, amit korábban csinált. Ami pedig tőlünk jobbra van, az az irány még azt sem képes eltalálni, hogy bizonyos értékeket mikor és milyen formában képviseljen. Mert aki földosztást hirdet a kampányban, majd miután feltűnik egy újsüttetű földbirtokos támogató, és ennek köszönhetően hirtelen földosztás-ellenessé válik, arra én azt tudom mondani, hogy az sok minden, csak nem kormányképes alternatíva. 

Ezért nekünk azt kell megtanulnunk, hogy ha mi vagyunk az egyetlen kormányképes erő, akkor az emberekkel kell megbeszélnünk az előttünk álló kérdéseket és nem csak egy politikai vitában, a parlamentben kell megvédenünk, hogy mi az, amit szeretnénk megvalósítani az országban. Ezért nagyon fontos, hogy azok az ügyek, amelyek megvalósíthatóak és az ország érdekét szolgálják, azokban egyetértésre jussunk az emberekkel.

Én ezért tartom fontosnak azt, ahogy a miniszterelnök fogalmazott, hogy vannak ma Magyarországon úgynevezett nemzeti ügyek és ez igenis a polgári kormány érdeme. A Fidesz csinált ugyanis nemzeti ügyeket olyan ügyekből, amelyeket korábban mindenki megvalósíthatatlannak gondolt. (...)

Akkor ezek szerint jól halad a polgári berendezkedés kiépítése?

A polgári berendezkedés egy értékrend is egyben. Ez nemcsak arról szól, hogy van a gazdaságpolitikánknak néhány stabil és kiszámítható alapeleme. Hogy világos legyen, miről is beszélek, azt javaslom, hogy fussunk neki egy kicsit messzebbről. Ebben az országban mindenkinek megvan a maga döntési szabadsága.

Az emberek azt kezdenek az életükkel, amit csak szeretnének. A nők is és a férfiak is úgy döntenek az életükről, ahogy csak akarnak, úgy rendezik be az életüket, ahogy szeretnék. Ha egyedül akarnak élni, egyedül élnek. Ha párkapcsolatban képzelik el az életüket, akkor úgy. Ha a karrierjüket fontosabbnak tartják a gyerekvállalásnál, akkor a karrierjüket tartják fontosabbnak. Ezekbe a kérdésekbe sem az állam, sem a polgári politika semmilyen formában sem kíván beleszólni.

Azt viszont már az értékrendjük alapján döntjük el, hogy mi az, amit támogatni akarunk. A gyerekvállalás a jövő szempontjából fontos az egész ország számára. Ha nincsenek gyerekek, akkor nem lesz a jövőben magyar nemzet. Tehát a polgári berendezkedésnek az egy nagyon fontos értékrendi eleme, hogy a kormány nyíltan felvállalja, támogatja azokat a családokat, akik gyereket vállalnak. Ösztönözzük a gyerekvállalást, megpróbáljuk rábeszélni erre a családokat, de semmilyen formában nem kötelezzük és nem büntetjük azokat, akik ezzel szemben másként döntenek. Az én meggyőződésem szerint erről beszélt Kövér László is a Fidesz kongresszuson.”

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komondor
2016. január 15. 11:41
Juhász bevarr a börtönbe faszikám!!
VerdbenekhyKeményFarkas
2016. január 15. 10:48
"hogy vannak ma Magyarországon úgynevezett nemzeti ügyek és ez igenis a polgári kormány érdeme." Igen, például, hogy idézem: "Orbán egy gecy". Egy nemzethy gecy! Ez vitathatatlanul a "polgári kormány" érdeme. Amely "polgári kormány" Kim Dzsong Viktorból áll. És mivel ezt egy széles körben ismert hazai gazdasági guru állította - hát utána néztem: és tényleg!
na még ez is
2016. január 15. 07:33
Az lesz a vesztük arrogántóniéknak, ha a címben szereplő állítást elhiszik...
gudmen
2016. január 14. 23:21
anno még fidesz szavazoként..respektáltam a szoci szavazok bölcsességét (pedig ez volt az utolso amire velük kapcsolatban gondoltam), hogy kihátráltak tolvaj maszop mögül.. de most elborzadva tapasztalom, hogy a fidesz-fanokat semmi nem tántoritja el imádott vezérüktöl..kilophatja a szemüket..az utolso földdarabot aloluk...10-100 milliárdokat verhet el a felcsuti illuzionista a hobbijára tékozolhatja el a nemzet jövöjét...utalhatja ki off-shoreba...deniák, apáczaik és többiek...a vallás hivöi maradnak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!