Tényleg Jézus visszajövetelére várunk?

2013. december 22. 00:45

Advent nemcsak Jézus születésére való emlékezés, hanem Krisztus következő eljövetelére való várakozás is.

2013. december 22. 00:45
evangélikus lelkészek

„Bencze András – a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség lelkésze:


Az várakozik Jézus dicsőséges eljövetelére, aki szembe mer nézni megoldhatatlan problémáival. Az, aki felismeri, hogy a „világ bajai” valójában saját terhei. Ekkor igazán várni fogjuk Jézust. Ahogy a Jelenések könyve sürgeti: „Jövel, Uram, Jézus!”

Czöndör István – a Balatonboglári Evangélikus Egyházközség gyülekezeti munkatársa:

Van egy mozgalom, amely immár Magyarországra is eljutott, ennek neve: Slow Budapest. Nem szól másról, mint hogy adjunk időt magunknak, egymásnak. Lassítsunk egy kicsit! Olaszországból indult 1986-ban egy gyorsétterem elleni tiltakozásul. Mára a „tudatosság, a nyitottság, az őszinteség, a közösség” lett a jelmondata. Olyan akciókkal hívják fel magukra a figyelmet, mint a „Tarts csendes napot!” vagy „Írjál olykor töltőtollal is” illetve a „Vidd el a Nagymamád a cukrászdába” stb. Slow Budapest, Slow Advent. Jól hangzik! Ma gyülekezeteinkben kell megteremteni a nyitottság és az őszinteség közösségét. Ott válhat életszerűvé a „Slow Advent” kezdeményezés, melynek első jelmondata ez lehetne: „Gyújts egy gyertyát”. Az idei adventben rendhagyó alkalmakra hívtuk az embereket a templomunkba, mely egy nagyvárosi környezetben még inkább megállná a helyét: „Adj magadnak 15 percet”. Szigorúan tizenöt perces meditációkkal, gondolatokkal vártuk a hozzánk betérőt. Slow Advent!

Gerlai Pál – a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola iskolalelkésze:

Azt érzem, hogy ez a fajta várakozás nagyon kevesek életében van jelen. Nem tudunk elrugaszkodni a hétköznapi hozzáállásunktól, sem a régi betlehemesek gondolatvilágától. Azt gondolom, hogy például a Johann Wichern féle adventi készülődés sokkal közelebb áll a messiás-váráshoz, mint amit ma megélünk.”

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2014. március 03. 19:54
Igen, A Karácsony, a fény ünnepe közös. Megszületett az Úr. Ünnepeljünk! És gyászoljuk a mandinert, amelyik eddig nem ideológizált. Most igen. De azért kérdezném: babtista, nazarénus, hites, evangelikus, kálvinista, orthodox,görögkatolikus, katolikus, kopt, nesztoriánus , hamish avagy milyen keresztény is a mandiner? Avagy ez megint csak azt jelenti, hogy nem zsidó? No, ha igen, akkor kérem három generációra visszamenőleg a keresztleveleket, mert a mi őseinktől az akkori geci nyilasok ezt kérték.Nekem megvannak. Nektek gecik?
Akitlosz
2013. december 23. 06:57
Nem hangzik jól. Anglomán majmolásnak hangzik.
6qwasyx
2013. december 23. 06:57
Krisztus igazi férfi. 2.000 éve azt mondta, hogy visszajön, azóta nem látta senki.
Nemhivo
2013. december 22. 19:40
...lassíthatnátok pl az "új evangelizáció" területén is... "reggel, délben és este" más sem hallatszik csak a teista agymosás...televízió, rádió, mosógép, centrifuga...mind-mind veszettül térít... ..talán a kevesebb több lehetne...Bár én nem nektek drukkolok..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!