Úton a pedofília elfogadtatása felé

2023. június 01. 00:00

A nemzetközi progresszió immár nem a leggyengébbek és legvédtelenebbek, a gyermekek jogait védi, hanem egyenesen ellenük tör.

2023. június 01. 00:00
null
Veszprémy László Bernát

A szexualitás terén a liberális érvelés régóta a konszenzusra épül. A melegkapcsolatok elfogadhatók, mert konszenzusosak. És mégis ki akarna amellett érvelni, hogy törvénytelen dolognak kellene lennie két férfi vagy két nő zárt ajtók mögötti intim tevékenységének? A felnőtt heteroszexuális kapcsolatok is azért helyesek, mert konszenzusosak, és nem azért, mert a felek házasok, és Isten is így látja jónak. A gyermekekkel való szexuális kapcsolat azért büntetendő, mert nem konszenzusos, hiszen egy gyerek nem tudja felmérni döntéseinek a súlyát és következményeit, így nem tud beleegyezést adni. Világos érvelés volt ez, nem erkölcsi, bibliai alapú, de az egyszeri polgár még akár rá is tudott bólintani – voltaképpen napjaink Magyarországán is ez adja a kérdés megközelítésének alapját.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2023. június 04. 18:42
”felkészülhetünk a legújabb betűszóra: jönnek a MAP-ek” Ej, az a fránya South Park, hogy már megint 20 évvel előre gyártották a dokufilmeket: https://youtube.com/watch?v=m5lQduigg9I&pp=ygURU291dGggcGFyayBuYW1ibGE%3D
luzitanxaver
2023. június 04. 18:35
Nincs olyan, hogy csak egy kicsit fajzik el - legyen szó egyénről vagy társadalomról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!