Álomcsoport – vagy mégsem?

2022. október 12. 16:23

Mi vár a magyar válogatottra az utóbbi időszak menetelése után? Hogy látják az esélyeket a korábbi szövetségi kapitányok? Körképünk.

2022. október 12. 16:23
null

Vámos Tamás írása a Mandiner hetilapban.

Az már a vasárnapi, frankfurti sorsolás előtt nyilvánvalóvá vált: elsősorban a kiemelkedő Nemzetek Ligája-szereplésünknek
köszönhetően rég látott magasságokba került a magyar futball, hiszen még sosem fordult elő, hogy egy világesemény sorsolását az első kalapban várta válogatottunk.

A center- és a kapusposztra mindenképpen kell egy megfelelő utód”

Magyarország cetlijét egy korábbi világbajnok klasszis, a 98-szoros olasz válogatott Gianluca Zambrotta emelte a G csoport elejére. Mellé a katari világbajnokságon is szereplő Szerbia (vele legutóbb a Nemzetek Ligája B divíziójában találkoztunk, és az idegenbeli 1-0-s siker, valamint a hazai 1-1-es döntetlen is hozzájárult a feljebb kerülésünkhöz), a sötét ló Montenegró, a mieinkkel a legutóbbi Európa-bajnokság pótselejtezőjén összeakadó Bulgária (a világ­járvány miatt csak egy találkozót rendeztek, Szófiában 3-1-re győztünk) és Litvánia került.

A korábbi olasz válogatott klasszis, Gianluca Zambrotta húzott minket a G csoport tetejére <br> Fotó: MTI / EPA / Sascha Steinbach
A korábbi olasz válogatott klasszis, Gianluca Zambrotta húzott minket a G csoport tetejére
Fotó: MTI / EPA / Sascha Steinbach
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!