Bor, család, hagyomány a Muravidéken

2019. november 13. 00:42

Márai Sándornak sok mindenben igaza volt, de a borok és a nők kapcsolatában lehet, hogy tévedett. Cuk Somi Évánál jártunk, éppen túl a magyar határon, a szép szlovéniai borvidéken.

2019. november 13. 00:42
null
Gacsályi Sára

„A bor férfidolog, csendesen kell beszélni róla. Leghelyesebb egy pohár bor mellett” – tartotta Márai Sándor. De talán csak azért mondta ezt, mert sosem találkozhatott Cuk Somi Évával, aki arra született, hogy italokkal foglalkozzon, borokról meséljen.
A Cuk család Lendva mellett, a magyar határtól néhány száz méterre több mint ötven éve foglalkozik szőlőtermesztéssel, mezőgazdasággal. Jelenlegi sikerük több nemzedék munkájának köszönhető: a dédszülőktől kezdődően ki-ki hozzátette a maga munkáját a szőlészet, a parasztgazdaság vagy éppen a virágkötészet területén. Most Éván és testvérén, Péteren  a sor, hogy a család hírnevét öregbítsék.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!