A nyomor szaga Csenyétén

2019. november 05. 19:35

Olyan koncentrált és tömeges nyomort, mint Csenyétén, sehol nem tapasztalni – mondja kísérőnk a legszegényebb magyarországi településről. Riportunk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei zsákfaluból – mélyszegénységről és túlélésről.

2019. november 05. 19:35
null
Kovács Péter

Különös összefüggés figyelhető meg Magyarország legnehezebb sorsú településeinek és a szélsőséges települési választási eredményeknek az összevetésekor: a GfK Hungária gazdaságkutató vásárlóerő-indexe szerinti legszegényebb települések hajlamosak leginkább a szélsőségesen egyirányú szavazásra. Közülük is különleges a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Csenyéte, amely 2014-ben a legbaloldalibb falunak számított a 83 százalékos MSZP-s szavazatával, 2019-ben pedig már 100 százalékban a Fideszre voksolt az európai parlamenti választáson. Csenyéte stabilan a tíz legszegényebb település közé tartozik, gyakran épp a lista legalján található. A helyszínen jártunk.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!